Νέα διάκριση για το νησί της Επανάστασης – Εύσημα της Unesco για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κούβας

Στην έκθεση εξαίρεται το γεγονός πως στην Κούβα “το σχολείο στοχεύει στη διαμόρφωση σκεπτόμενων μαθητών, με κριτική σκέψη, ανεξάρτητους, που δείχνουν αγάπη και σεβασμό στην πατρίδα, την οικογένεια, το σχολείο, τους συμμαθητές τους και τη φύση”.

Η Κούβα συνεχίζει να αποσπά το διεθνή θαυμασμό, όχι μόνο στο πεδίο αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και σε άλλους τομείς, στους οποίους διαχρονικά διακρίνεται ο κουβανικός λαός.

Σύμφωνα με την “Περιφερειακή και Επεξηγηματική Μελέτη” για το 2019, που διεξήγαγε η UNESCO και πρόσφατα δημοσιοποίησε, η Κούβα συνεχίζει να έχει εξαιρετικές επιδόσεις στην εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο κάνει λόγο πως στη χώρα “είναι εγγυημένη η εκπαίδευση για όλους τους πολίτες, χωρίς διάκριση, μέσω διαφορετικών προγραμμάτων που ξεκινούν από την προσχολική περίοδο και καταλήγουν στην εκπαίδευση ενηλίκων”.

Επιπλέον, στην έκθεση εξαίρεται το γεγονός πως στην Κούβα “το σχολείο στοχεύει στη διαμόρφωση σκεπτόμενων μαθητών, με κριτική σκέψη, ανεξάρτητους, που δείχνουν αγάπη και σεβασμό στην πατρίδα, την οικογένεια, το σχολείο, τους συμμαθητές τους και τη φύση” και αναγνωρίζει πως “οι σχολικές δομές κατέχουν μια κοινωνική λειτουργία σε αρμονία με την οικογένεια και την κοινωνική και πολιτιστική εμπειρία των μαθητών”.

Με πληροφορίες από granma.cu

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: