“Mην τους αποκαλείτε ήρωες, είναι οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου στη χώρα μας” – Ο Μάρκο Ρίτσο για τους εργάτες που ρισκάρουν τη ζωή τους στην πανδημία

“Παραμένουν πάντα οι ίδιοι εργάτες που κάθε πρωί σηκώνονται στις πέντε το πρωί για να πάνε στη δουλειά τους”.

Μπορεί η Ιταλία να μοιάζει προς ώρας να έχει περάσει το αποκορύφωμα της επιδημίας, μπαίνοντας σε καθοδική τροχιά, ωστόσο οι θάνατοι εξακολουθούν να είναι καθημερινά εκατοντάδες και χιλιάδες τα νέα κρούσματα. Παρότι, μετά και τον πετυχημένο απεργιακό αγώνα της 25ης Μάρτη, πολλές επιχειρήσεις και εργοστάσια έχουν κλείσει, υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια εργαζόμενοι σε καίριους τομείς ή σε κλάδους που κακώς εξαιρούνται από το κλείσιμο, που συνεχίζουν να πηγαίνουν στη δουλειά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο έκθεσής τους στον ιό. Σε αυτούς τους ανθρώπους αφιέρωσε ανάρτησή του ο Μάρκο Ρίτσο από το ΚΚ Ιταλίας, υπογραμμίζοντας το ρόλο τους, αλλά και το μόνο σύστημα που θα μπορούσε πραγματικά να αναγνωρίσει την αξία τους, το σοσιαλισμό:

Μην τους αποκαλείτε ήρωες, παραμένουν πάντα οι ίδιοι εργάτες που κάθε πρωί σηκώνονται στις πέντε το πρωί για να πάνε στη δουλειά τους. Είναι οι πραγματικοί παραγωγοί της οικονομίας μας και από την εργασία μας παράγεται ο πραγματικός πλούτος της χώρας. Μόνο που δε μετράνε καθόλου. Κι όμως θα έπρεπε να αποφασίζουν τι να παράγουν, πόσο να το παράγουν και πού να το παράγουν. Σίγουρα θα επέλεγαν να δουλεύουν λιγότερο αλλά να δουλεύουν όλοι, θα επέλεγαν τη δημόσια υγεία, τις συντάξεις, τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η στέγαση να είναι δικαίωμα. Συνολικά ένα άλλο κοινωνικό σύστημα: Λέγεται Σοσιαλισμός (Στη φωτογραφία ο σύντροφος Φάμπιο Μάσιμο Βερνίλο, σήμερα 8 Απρίλη 2020)

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: