Μια νεκρή διαδηλώτρια και μια βαριά τραυματίας από χτύπημα αυτοκινήτου στο Σιάτλ

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στις Σάμερ Τέιλορ και Σούζαν Γκρεγκ είναι ένας 27χρονος κάτοικος του Σιάτλ, ο οποίος συνελήφθη επιτόπου και αντιμετωπίζει τώρα βαριές κακουργηματικές κατηγορίες. 

Μόλις ένα μήνα αφότου ακροδεξιός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε διαδηλωτές στο Σιάτλ, στην ίδια πόλη, δυο διαδηλώτριες έπεσαν θύματα από χτύπημα οδηγού, με αποτέλεσμα η μία γυναίκα να χάσει τη ζωή της και η δεύτερη να χαροπαλεύει στην εντατική.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, σε αυτοκινητόδρομο που ενώνει την πολιτεία της Ουάσινγκτον με άλλες, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος διαδηλωτών. Η πόλη τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, είναι επίκεντρο διαδηλώσεων, αλλά και ευρύτερες αντιπαράθεσης, με αφορμή τη δημιουργία μιας λεγόμενης “αυτόνομης ζώνης” διαδηλωτών σε κεντρική συνοικία της πόλης από τις 8 Ιουνίου. Η ζώνη αυτή διαλύθηκε μετά από αστυνομική επέμβαση πριν από λίγες μέρες και σχετικό διάταγμα της δημάρχου Jenny Durkan, που αρχικά προσπαθούσε να κολακεύσει τους συγκεντρωμένους της “αυτόνομης ζώνης”, στη συνέχεια ωστόσο υιοθέτησε μια κατασταλτική λογική. Ως αφορμή γι’αυτό λειτούργησαν και τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν μέσα στη ζώνη, ανάμεσά τους και πυροβολισμοί, κάποιοι εξ αυτών θανάσιμοι, με θύματα νέους 16 και 19 ετών.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στις Σάμερ Τέιλορ και Σούζαν Γκρεγκ είναι ένας 27χρονος κάτοικος του Σιάτλ, ο οποίος συνελήφθη επιτόπου και αντιμετωπίζει τώρα βαριές κακουργηματικές κατηγορίες.

Ωστόσο τα κίνητρά της πράξης του, όπως και το αν αυτή την σκόπιμη, παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με τις αρχές. Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, ο οδηγός δε φαινόταν να ήταν υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ τη στιγμή του δυστυχήματος

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα ΜΚΔ, το λευκό όχημα φαίνεται να τρέχει πάνω στον αυτοκινητόδρομο, προχωρώντας σε ελιγμό για να αποφύγει ένα βαν παρκαρισμένο ώστε να αποκλείσει το δρόμο, και πέφτοντας τελικά πάνω σε μια ομάδα διαδηλωτών που διαλύθηκε πανικόβλητη. Διακρίνονται επίσης τα δύο άτομα που χτύπησε, τα οποία εκτοξεύθηκαν προς την οροφή του αυτοκινήτου για να καταλήξουν στο οδόστρωμα.

Η Σάμερ Τέιλορ ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ η Σούζαν Γκρεγκ δίνει μάχη για τη ζωή της στην εντατική και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: