Με τη γίδα στην πλάτη η Amazon ξανά – Παραδέχτηκε ότι οι οδηγοί της κατουράνε σε μπουκαλάκια

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, η εταιρεία υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη που είχε αρνηθεί αυτή την κατηγορία, μιλώντας για “αυτογκόλ”.

Λίγους μήνες αφότου η Amazon καταδικάστηκε σε αποζημίωση – μαμούθ επειδή έκλεβε τα φιλοδωρήματα των οδηγών της, ο πολυεθνικός κολοσσός για άλλη μια φορά πιάστηκε επ’ αυτοφώρω για τις εργασιακές πρακτικές της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από βουλευτή των Δημοκρατικών, τον Μαρκ Πόκαν, που προκειμένου να χτίσει το φιλολαϊκό του προφίλ, κατηγόρησε την Amazon, με ανάρτηση στο τουίτερ, πως “Το να πληρώνεις του εργάτες 15 δολάρια την ώρα δε σε κάνει “προοδευτικό χώρο εργασίας” όταν διαλύεις τα συνδικάτα και βάζεις τους εργαζόμενους να ουρούν σε μπουκάλια νερού”. Εκπρόσωπος της εταιρείας, απάντησε ανώνυμα μέσω του λογαριασμού της Amazon στο τουίτερ, ισχυριζόμενος σε ειρωνικό ύφος πως “Δεν πιστεύεις στα αλήθεια αυτό με το κατούρημα σε μπουκαλάκια, σωστά; Αν ήταν αλήθεια, κανείς δε θα δούλευε σε μας”.

Εντέλει η επιχείρηση υποχρεώθηκε μπροστά στο βάρος του πλήθους μαρτυριών για την πρακτική αυτή, που είναι εξάλλου γνωστή εδώ και χρόνια, να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από το βουλευτή, κάνοντας λόγο για “αυτογκόλ”, σε ό,τι αφορά το τουίτ. Επιπλέον ισχυρίστηκε πως το τουίτ – απάντηση αναφερόταν μόνο στους οδηγούς των κέντρων διαλογής της Amazon, κι όχι το σύνολο των οδηγών της εταιρείας.

Η εταιρεία υποστήριξε ακόμα πως το φαινόμενο να ουρούν οι οδηγοί σε μπουκάλια οφείλεται σε έλλειψη δημόσιων αποχωρητηρίων “λόγω κίνησης ή κάποιες φορές λόγω διαδρομών σε επαρχιακές περιοχές”, ενοχοποιώντας την πανδημία για το κλείσιμο πολλών τέτοιων χώρων. Πρόσθεσε πως το φαινόμενο “αφορά συνολικά τον κλάδο” και πως “ψάχνει για λύσεις”.

Η αναγκαστική “συγγνώμη της Amazon έρχεται τη στιγμή που εργάτες αποθήκης της εταιρείας στην Αλαμπάμα περιμένουν την καταμέτρηση των ψήφων για τη δημιουργία ή μη του πρώτου σωματείου στην ιστορία της επιχείρησης στις ΗΠΑ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: