Με “Sieg Heil” και άλλα φασιστικά μπουμπούκια η συγκέντρωση των αρνητών του κορονοϊού στη Βιέννη

Για άλλη μια φορά, συγκεντρώθηκε ένας εσμός συνωμοσιολόγων, αντισημιτών, αντιεμβολιαστών και σεσημασμένων φασιστών, υπό τη χλιαρή αντίδραση των αστυνομικών αρχών.

Σε πανευρωπαϊκή πρωτεύουσα αρνητών του κορονοϊού μετατρέπεται η Βιέννη, που για δεύτερη φορά μόλις σε δυο εβδομάδες γίνεται θέατρο μεγάλης συγκέντρωσης των “κορονοσκεπτικιστών”, δηλαδή ενός συνονθυλεύματος ψεκασμένων κάθε είδους, αντιεμβολιαστών και ακροδεξιών.

Παρά την ισχύουσα απαγόρευση συγκεντρώσεων, περίπου 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, αριθμός παρόμοιος με εκείνον πριν δυο εβδομάδες, όταν το πλήθος των αρνητών, χωρίς μάσκες και αποστάσεις βάδισε στους δρόμους της πόλης.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρέθηκε ο ηγέτης του ακροδεξιού κινήματος των “Ταυτοτικών” Μάρτιν Ζέλντερ, ο καταδικασθείς νεοναζί και αρνητής του Ολοκαυτώματος Γκότφριντ Κίσελ, όπως και η βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος των “Ελεύθερων Αυστριακών”, Ντάγκμαρ Μπελάκοβιτς, κόμματος που συγκυβερνούσε με τον νυν καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς μέχρι την αποκάλυψη σκανδάλου που οδήγησε σε αποπομπή από την κυβέρνηση και νέες εκλογές.

Το πλήθος κατέφτασε με πούλμαν που ανέγραφαν ειρωνικά “περίπατος”, ενώ μέσα από το πλήθος ακούστηκαν και ναζιστικές κραυγές όπως “Sieg Heil”. Για άλλη μια φορά, συγκεντρώθηκε ένας εσμός συνωμοσιολόγων, αντισημιτών, αντιεμβολιαστών και σεσημασμένων φασιστών.

Ακόμα και αφότου η αστυνομία ανακοίνωσε πως διέλυσε το πλήθος, συνέχισαν περίπου 2500 άτομα να διασχίζουν την πόλη ανεμπόδιστοι. Περίπου 30 αντιφασίστες προσπάθησαν να εμποδίσουν την προέλασή τους, δεχόμενοι επίθεση φασιστών χούλιγκαν. Επιπλέον 50 από τους αρνητές φέρονται να προσπάθησαν εφοδιασμένοι με καδρόνια να επιτεθούν προς το κοινοβούλιο. Συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν, ανάμεσά τους και ένας πρώην βουλευτής της Καρινθίας, ο Μάρτιν Ρούτερ, διοργανωτής πολλών κορονωσυγκεντρώσεων των τελευταίων μηνών, που φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικό.

Με πληροφορίες από jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: