Με άρματα μάχης χτυπά την απεργία των μεταλλεργατών η “προοδευτική κυβέρνηση” της Ισπανίας!

Μοιάζουν με εικόνες πολέμου και αυτό ακριβώς είναι: Πόλεμος των εκμεταλλευτών και του αστικού κράτους ενάντια στους απεργούς μεταλλεργάτες και την εργατική τάξη.

Οι μεταλλουργοί στο Κάντιθ συνεχίζουν για έβδομη ημέρα τον απεργιακό τους αγώνα, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις. Την ίδια στιγμή, η ισπανική κυβέρνηση των “σοσιαλιστών” και των “Podemos” κατεβάζει στρατιωτικές δυνάμεις και άρματα μάχης (!) στον δρόμο για να αντιμετωπίσει τους απεργούς, δείχνοντας ξεκάθαρα με ποια πλευρά τάσσεται.

Όπως σχολιάζεται και στην παρακάτω ανάρτηση: μοιάζουν με εικόνες πολέμου, και όντως είναι, πόλεμος μεταξύ τάξεων, όπου οι εργάτες αντιμετωπίζονται ως “εσωτερικός εχθρός”, ο… “εχθρός λαός”.

https://twitter.com/NiEstatNiRei/status/1462790282949316617?fbclid=IwAR3EZLvp6GhD3_keoneyQTKAkTIKv4daSPogv2yh2hMUqWRjaIcan0FnYRM

Το μεγαλύτερο όπλο της εργατικής τάξης σε αυτόν τον πόλεμο είναι η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του εργαζόμενου λαού στους απεργούς, που δείχνει πως αντιλαμβάνεται αυτόν τον αγώνα ως δική του υπόθεση. Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά στιγμιότυπα από τις μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης., που αλιεύσαμε από το προφίλ της οργάνωσης της Ανδαλουσίας του PCTE (ΚΚ των Εργαζόμενων της Ισπανίας).

https://twitter.com/PCTEAndalucia/status/1462881498214936581

https://twitter.com/PCTEAndalucia/status/1463090991301283841

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους απεργούς του Κάντιθ.

«Οι μεταλλεργάτες, που έχουν παράξει τεράστια κέρδη για τις πολυεθνικές του κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, το αυξανόμενο κόστος ζωής και τα αντεργατικά μέτρα που επιβλήθηκαν σε όλες τις χώρες με τη δικαιολογία της πανδημίας. Μέτρα τα οποία είχαν τη στήριξη και δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που καλλιεργούν τη λογική της ταξικής συνεργασίας, την αδράνεια και την αναμονή, όπως οι ηγεσίες των CCOO – UGT.

Η εργατική τάξη στην Ευρώπη, μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση, δέχεται ήδη τεράστια επίθεση από επιχειρηματικούς ομίλους – ΕΕ – κυβερνήσεις σε κάθε χώρα, που απαιτούν να κάνουμε νέες θυσίες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Και ενώ οι πλούσιοι κάνουν τουρισμό στο Διάστημα εμείς δεν θα μπορούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας.

Κόντρα σε αυτές τις λογικές οι εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, με οργάνωση, αλληλεγγύη και αγωνιστικές δράσεις διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματά τους σε μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, Υγεία κ.ά.

Πρόσφατο είναι το παράδειγμα των μεταλλεργατών στη ναυπηγοεπισκευή στον Πειραιά στην Ελλάδα, που σε αντίστοιχες συνθήκες, συσπειρωμένοι στο ταξικό τους Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, κατάφεραν και υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις και άλλες κατακτήσεις. Αλλά και ο μεγάλος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της COSCO στην Ελλάδα που ανάγκασαν την κινέζικη πολυεθνική να υποχωρήσει στα αιτήματά τους.

Απέναντι στην επιθετικότητα των εργοδοτών και των δυνάμεων που τους υπηρετούν οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη της μαζικής, οργανωμένης και συλλογικής δράσης. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς δένουμε τ’ ατσάλι και χτίζουμε το μέλλον.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των μεταλλεργατών του Κάντιθ και απαιτεί την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για ΣΣΕ με αυξήσεις».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: