“Λούζερ, ψεύτης και τύρρανος υπηρέτης του ιμπεριαλισμού” – Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας τρολάρει τον Τραμπ

“Ο τουρκικός λαός δε θα απαντήσει με τουίτ!” απαντά το ΤΚΡ στις αναρτήσεις “ανυπέρβλητης σοφίας” του Αμερικανού προέδρου περί “καταστροφής της τουρκικής οικονομίας”, αν η χώρα “ξεπεράσει τα όρια” στη Συρία.

Σάλο και θυμηδία σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει το τουίτ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπου, αφού έδωσε την έγκρισή του για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, “έθεσε όρους”, ισχυριζόμενος πως “με την μεγάλη και ανυπέρβλητη σοφία του” “θα καταστρέψει και θα εξαλείψει την τουρκική οικονομία” αν η σύμμαχός του “ξεπεράσει τα όρια¨.
Σε αυτή την πρόκληση προς τον τουρκικό λαό απάντησε με δηκτικό πνεύμα το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας , αποκαλώντας τον Τραμπ με τους χαρακτηρισμούς που του αρμόζουν, καλώντας σε αντίσταση κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, που μόνο δεινά προκαλούσε και θα προκαλεί σε όλους τους λαούς που εμπλέκονται – χωρίς να ερωτηθούν – στα δολοφονικά του σχέδια.
Ο τουρκικός λαός δε θα απαντήσει με τουίτ!
Ο Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ, κήρυξε πόλεμο στο λαό μας μέσω σόσιαλ μίντια. Δε μετράει ούτε το υπόβαθρο αυτού του ανθρώπου που μιλά για “καταστροφή της οικονομίας της Τουρκίας”, ούτε οι δικαιολογίες ή η πίεση εντός εσωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που οδήγησαν σε αυτή τη δήλωση. Αυτό που μετράει είναι πως για δεύτερη φορά ο Τραμπ λέει πως θα καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας.
Πρώτον, ο Τραμπ είναι ένας από τους πιο θρασείς και τυρρανικούς υπηρέτες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Προσπαθεί να κυβερνήσει όλο τον κόσμο με τη δύναμη του χρήματος ή των όπλων, ενώ προσπαθεί να ξαναποκτήσει την ηγεμονία των ΗΠΑ που κλονίζεται στη διεθνή αρένα.
Δεύτερον, ο Τραμπ είναι επίσης ένας λούζερ. Αναγκάζεται να κάνει νέες κινήσεις ανά ώρα, τόσο στην εξωτερική, όσο και στην εσωτερική πολιτική για να διασωθεί προσωπικά.
Τρίτον, ο Τραμπ είναι ψεύτης. Λέει ψέματα σε όλους, όλο τον κόσμο, το λαό του και τους φίλους του, αν έχει κανέναν. Επιπλέον, ο Τραμπ εφευρίσκει πράγματα. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία δεν οφείλονται μόνο σε παρεμβάσεις των ΗΠΑ, αλλά αποφασιστικό ρόλο στις αδυναμίες της παίζουν τα δομικά προβλήματα του τουρκικού καπιταλισμού.
Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι ο Τραμπ από μόνος του. Σε τελική ανάλυση, ο Τραμπ δρα σε αρμονία με τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ. Οι εσωτερικές αντιφάσεις στις ΗΠΑ δεν αλλάζουν αυτή την αλήθεια σε καμία περίπτωση.
Για το λόγο αυτό, αυτός που απειλεί να καταστρέψει την τουρκική οικονομία δεν είναι μόνο ο Τραμπ, αλλά η κυρίαρχη τάξη των ΗΠΑ.
Με αυτό ως δεδομένο, ποιος θα επηρεαζόταν από πιθανές κυρώσεις των ΗΠΑ; Η άρχουσα τάξη της Τουρκίας, τα αφεντικά, θα μετέφεραν το βάρος των προβλημάτων αυτών των κυρώσεων στις πλάτες των εργαζόμενων για άλλη μια φορά, όπως έκαναν πάντα. Νέες αυξήσεις τιμών, με άλλα λόγια, υψηλό κόστος ζωής, περικοπή μισθών, απολύσεις, νέους φόρους στους μισθωτούς…Και θα προσέφεραν ό,τι απέμεινε στη χώρα σε διεθνή μονοπώλια για παραπέρα εκμετάλλευση.
Για το λόγο αυτό, οι απειλές του Τραμπ στην πραγματικότητα απευθύνονται στο λαό μας που αναγκάζεται να πληρώσει την οικονομική κρίση. Είναι ο λαός μας αυτός που καταπιέστηκε από τις πολιτικές δυνάμεις που μιλούν φιλικά με τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Είναι ο λαός μας αυτός που καταδικάζεται στο σκοτάδι του ΑΚΡ (σ.σ κυβερνών κόμμα στην Τουρκία), τη δύναμη που καυχιόταν πως είναι “στρατηγικός εταίρος” των ΗΠΑ, πριν αρχίσει τη διένεξη με τον Τραμπ και η δύναμη που οφείλει την κυβερνητική της αναρρίχηση στη στήριξη των ΗΠΑ πριν πολλά χρόνια. Ο λαός μας δεν έχει πρόβλημα με το λαό των ΗΠΑ ή άλλων χωρών. Ο λαός μας έχει πρόβλημα με τους εκμεταλλευτές, τους υποκριτές, τους ιμπεριαλιστές. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να φωνάξουμε δυνατά:
-Έξω από το ΝΑΤΟ!
-Να κλείσει η βάση του Ινστσιρλίκ, έξω το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ!
-Αντί για διαπραγματεύσεις κεκλεισμένων των θυρών με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για τη Συρία, απευθείας σύναψη σχέσεων με τη συριακή κυβέρνηση και άμεση εγκατάλειψη κάθε έμμεσης ή άμεσης πολιτικής προσαρτήσεων στη Συρία.
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
Η Κεντρική Επιτροπή
Με πληροφορίες από news.org.tr.sol
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: