Ξεκινά η μαζική παραγωγή του κουβανικού εμβολίου Soberana-II

Οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης αναμένεται να ξεκινήσουν το Μάρτιο, ενώ ήδη από τις αρχές Φλεβάρη, παρήχθη η πρώτη παρτίδα 150.000 δόσεων του εμβολίου. 

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα σημειώθηκε στο δρόμο για τη δημιουργία του πρώτου κουβανικού εμβολίου, καθώς το νησί της Επανάστασης είναι η μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής που βρίσκεται σε προχωρημένη φάση για τη δημιουργία δικού της εμβολίου. Συγκεκριμένα, από τα συνολικά τέσσερα εμβόλια κατά του κορονοϊού που μελετώνται για την αποτελεσματικότητά τους, το πιο προχωρημένο από αυτά, με τίτλο Soberana-II, θα ξεκινήσει τη μαζική του παραγωγή, με στόχο να χρησιμοποιηθεί στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, όπου χιλιάδες εθελοντές στην Κούβα και το εξωτερικό θα λάβουν το εμβόλιο.

Την είδηση μετέφερε ο πρόεδρο της BioCubaFarma Εντουάρντο Μαρτίνες, τονίζοντας παράλληλα τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες σημειώνεται αυτό το επίτευγμα. “Η προσπάθεια να έχουμε ένα εμβόλιο που να προστατεύει τους Κουβανούς και να βοηθάει άλλους λαούς είναι τεράστια. Προχωράμε μπροστά, αλλά υπό απίστευτη πολιτική εχθρότητα. Πιεζόμαστε πάρα πολύ λόγω της έκτακτης υγειονομικής κρίσης του COVID-19. Ωστόσο, η Κούβα συμμορφώνεται με κάθε βήμα για να εγγυηθεί υψηλά ποιοτικά στάνταρ”.

Οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης αναμένεται να ξεκινήσουν το Μάρτιο, ενώ ήδη από τις αρχές Φλεβάρη, παρήχθη η πρώτη παρτίδα 150.000 δόσεων του εμβολίου.

Την μεγάλη πρόοδο της αποκλεισμένης από το δολοφονικό εμπάργκο των ΗΠΑ Κούβας, αναγνώρισε και ρεπορτάζ των δημοσιογράφων των New York Times, Εντ Ογκάστιν και Νάταλι Κιτρόεφ, που προέβλεψαν πως “Αν η Soberan-II αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική, η κουβανική κυβέρνηση θα πετύχει μια σημαντική πολιτική νίκη”, προσθέτοντως πως “η Κούβα επενδύει στη βιοτεχνολογία από τη δεκαετία του 1980, ως απάντηση στον οικονομικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, που καθιστά δύσκολη την αγορά φαρμάκων που παράγονται στο εξωτερικό”.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: