Το κράτος του Ισραήλ ξεμένει από επιχειρήματα και διεθνή ερείσματα

Η πρώτη μάχη έχει χαθεί και αυτή μέσα σε αμερικανικό έδαφος. Ακόμα και οι New York Times άλλαξαν τον τίτλο τους στο ίδιο άρθρο από το “Δεκάδες παλαιστίνιοι πέθαναν σε διαμαρτυρία για το άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ” σε “Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους στα σύνορα με την Γάζα την Δευτέρα ” εξαιτίας της δημόσιας οργής κάτω από το άρθρο.

Στο ερώτημα αν έχει βγει κερδισμένο το αφεντικό με τη μεταφορά της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, η απάντηση είναι όχι.

Ένα ιμπεριαλιστικό κράτος, όσες φώτο με τις ξανθές μπούκλες και το ωραίο χαμόγελο του ζεύγους κόρης Τραμπ να κυκλοφορήσει, δεν μπορεί να σβήσει τις φωτογραφίες από τις δολοφονίες του σύμμαχου κράτους-Απαρτχάιντ με τα σκοτωμένα παιδιά, που θα προκαλούν τον αποτροπιασό της ανθρωπότητας και προς τους δύο συμμάχους.

Η πρώτη μάχη έχει χαθεί και αυτή μέσα σε αμερικανικό έδαφος.

Οι New York Times άλλαξαν τον τίτλο τους στο ίδιο άρθρο από το “Δεκάδες παλαιστίνιοι πέθαναν σε διαμαρτυρία για το άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ” σε “Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους στα σύνορα με την Γάζα την Δευτέρα ” εξαιτίας της δημόσιας οργής κάτω από το άρθρο.

Μα η Χαμάς… Η Χαμάς ένα χρόνο πριν (Μάιο του 2017) αλλάζει το καταστατικό της, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, αναγνωρίζοντας τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, τονίζοντας πλέον τον πολιτικό και όχι τον θρησκευτικό χαρακτήρα της σύγκρουσης με το Ισραήλ.

7 Μαΐου, η ισραηλινή (την λες και καθεστωτική) εφημερίδα Ha’arez, στην ηλεκτρονική της έκδοση, δημοσιοποιεί έκκληση διαπραγμάτευσης της Χαμάς προς το Τελ Αβίβ, για το τέλος του αποκλεισμού της Γάζας. Μία εβδομάδα μετά ο Νετανιάχου απαντάει με σφαίρες και χημικά από drone.

Σε διπλωματικό επίπεδο για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί πρεσβευτές καλούνται να δώσουν εξηγήσεις σε χώρες της Ευρώπης όπως το Βέλγιο. Νότια Αφρική και Τουρκία ανακαλούν τους πρεσβευτές τους, από Τελ Αβίβ η πρώτη και Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ η δεύτερη. Η Αγγλία καλεί για ανεξάρτητη αρχή για τις σφαγές στην Γάζα. Ενάντια στην μετακίνηση των πρεσβειών τους στην Ιερουσαλήμ τάσσονται οι Κίνα, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ιράν, Ινδονησία, Μαλαισία, Βραζιλία, Βατικανό, Παλαιστινιακές Αρχές, Νότια Αφρική.

Άλλοι μπορούνε να την πούνε κυνική άλλοι ειλικρινή ως προς τις προθέσεις της, εμείς θα την αναφέρουμε απλά ως το πραγματικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού. Η Ισραηλινή εκπρόσωπος τύπου «δικαιολογεί» τις σφαγές στην Γάζα “επειδή δεν μπορούν να τους βάλουν όλους στην φυλακή, τους σκοτώνουν».

 

Μπορεί οι ΗΠΑ να μπλόκαραν τη διεξαγωγή έρευνας για το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας στον ΟΗΕ και η εκπρόσωπος της να φεύγει από την αίθουσα μόλις ανεβαίνει στο βήμα ο εκπρόσωπος της Παλαιστίνης, πρόλαβε όμως να ακούσει αρκετούς εκπροσώπους του ΟΗΕ να μιλάνε για τις ευθύνες που έχει η χώρα της για τις προχθεσινές σφαγές του ισραηλινού κράτους.

ΥΓ. Για την ελληνική κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση οι ίσες αποστάσεις είναι θέση και η θέση είναι μαζί με τον ισχυρό και στην περίπτωση σας με τον δολοφόνο σύμμαχο σας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: