Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου: Το κεφάλαιο δεν αναγνωρίζει πατρίδα, ούτε έχει ηθικές αναστολές!

“Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΚΠΚ, μεγάλη ντόπια εργοληπτική εταιρεία, κατασκευάζει  πέραν των 120 κοιτώνων στην Κοινότητα Ακρωτηρίου που θα φιλοξενούν και θα εξυπηρετούν  αποκλειστικά Αμερικανούς στρατιώτες. Αυτό ενισχύει επικίνδυνα την στρατιωτικοποίηση της  Κύπρου και χώνει πιο βαθιά την πατρίδα και τον λαό μας στο άρμα του αιμοσταγούς  Αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού…”

Ανακοίνωση για την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση στη βάση Ακρωτηρίου, από το Σωματείο «Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου, για την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος»:

Ντόπιο κεφάλαιο, Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και Αγγλοαμερικάνικος ιμπεριαλισμός, πιασμένοι χέρι  – χέρι, βαθαίνουν τη ξένη στρατιωτικοποίηση της Κύπρου και εγκλωβίζουν επικίνδυνα το λαό μας,  στην αρένα των ιμπεριαλιστικων αντιπαραθέσεων και επεμβάσεων που συντελούνται στην περιοχή  μας. 

Η Κοινότητα Ακρωτηρίου στη Λεμεσό μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μια τεράστια στρατιωτική  πολεμική βάση του Αγγλοαμερικάνικου ιμπεριαλισμού, από την οποία εφορμά και εκστρατεύει κατά  γειτονικών λαών και χωρών, με στόχο την υποταγή τους και την υποδούλωση τους στα συμφέροντα  των πολυεθνικών της ενέργειας και όχι μόνο. Αλλά και με εξίσου σημαντικό στόχο, τον έλεγχο των  στρατηγικής σημασίας εμπορικών θαλάσσιων περασμάτων που βρίσκονται μεταξύ Μεσογείου,  Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΚΠΚ, μεγάλη ντόπια εργοληπτική εταιρεία, κατασκευάζει  πέραν των 120 κοιτώνων στην Κοινότητα Ακρωτηρίου που θα φιλοξενούν και θα εξυπηρετούν  αποκλειστικά Αμερικανούς στρατιώτες. Αυτό ενισχύει επικίνδυνα την στρατιωτικοποίηση της  Κύπρου και χώνει πιο βαθιά την πατρίδα και τον λαό μας στο άρμα του αιμοσταγούς  Αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο οποίος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη διχοτόμηση της  πατρίδας και του λαού μας και το αιματοκύλισμα αρκετών γειτονικών λαών στην ευρύτερη περιοχή  μας. 

Καλούμε την Κυπριακή Κυβέρνηση να απαντήσει στις καταγγελίες της Κομμουνιστικής  Πρωτοβουλίας Κύπρου και να δώσει εξηγήσεις. Καλούμε ταυτόχρονα και όλα τα κοινοβουλευτικά  κόμματα να τοποθετηθούν τόσο για την καταγγελία μας αυτή, όσο και για την ενεργή συμμετοχή  της Κύπρου στην ιμπεριαλιστική επιχείρηση Aspides της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.  

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: