ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας: “Θα βαδίσουμε ξανά στους δρόμους και θα είναι δικοί μας…”

Η κορόνα του στέμματος της Ισπανίας είναι ο μεγαλύτερος ιός – Διαδήλωση από τα μπαλκόνια σε όλη την Ισπανία, στην επέτειο της ίδρυσης της Β’ Δημοκρατίας

Η 14η Απριλίου είναι η επέτειος της εγκαθίδρυσης της Δεύτερης Ισπανικής Δημοκρατίας, και μια σειρά κινηματικές δυνάμεις την τιμούν με αναφορές που δένουν το παρελθόν με το παρόν.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ισπανίας (PCTE) κυκλοφορεί διαδικτυακά μια αφίσα με τη σημαία της Δημοκρατίας -με το μοβ χρώμα και χωρίς το βασιλικό έμβλημα- και την υπόσχεση: “θα βαδίσουμε ξανά στους δρόμους” -και θα είναι δικοί μας, όπως προσθέτει στην ανακοίνωσή του.

Σε αυτήν σημειώνει ότι, όπως ακριβώς και τότε, το ζητούμενο παραμένει η οικοδόμηση μιας πατρίδας όπου κουμάντο θα κάνουν οι εργάτες και όχι οι εκμεταλλευτές και οι επιχειρήσεις. Ότι είναι ανάγκη να θυμόμαστε τις μεγάλες στιγμές της Ιστορίας μας που απέδειξαν ότι κανένα γρανάζι δεν κινείται χωρίς δουλειά και προσπάθεια.

Ο ιός δεν καταλαβαίνει από τάξεις, η κυβέρνηση όμως ναι. Και μας στέλνει στη δουλειά για να σώσουμε την υγεία του αφεντικού. Ή θα γκρεμίσουμε το σύστημα που μας χρησιμοποιεί ως κρέας για τα κανόνια ή θα μας βγάλουν από την κρίση για να μας βάλουν σε κάποια άλλη μεγαλύτερη.

Η επέτειος της 14ης Απρίλη υπενθυμίζει ότι οι παππούδες μας νίκησαν τον φόβο και προχώρησαν προς το μέλλον. Πρέπει να βγούμε ξανά στους δρόμους και να τους κάνουμε δικούς μας. Να αρχίσουμε να γράφουμε τη δική μας ιστορία.

Ξεκινάμε τώρα, ακόμα και από τα μπαλκόνια, βγάζοντας σημαίες με τα χρώματα της Δημοκρατίας. Βάλε το τρικολόρ λάβαρο στο παράθυρο.

Παραθέτουμε μερικές ακόμα διαδικτυακές αφίσες στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας, που συνδέουν ειρωνικά-σατιρικά το βασιλικό στέμμα της Ισπανίας με τον κορονοϊό.

Η αφίσα του PSUC (ΚΚ Καταλονίας), που λέει “Ούτε κορόνα, ούτε ιός, Είναι η ώρα της Δημοκρατίας”.

Ο τίτλος “Δημοκρατία”, μαζί με το σύνθημα “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό”.

Και στα Γαλικιανά -που μοιάζουν αρκετά με τα πορτογαλικά- το σύνθημα “η κορόνα είναι ο μεγαλύτερος ιός”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: