Ιταλία – Συνδικάτο USB – Σκηνοθετημένη μεθόδευση με αστυνομική έφοδο, «ανώνυμη καταγγελία» και «κρυμμένο όπλο»

Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα και στις αστυνομικές μεθόδους… – “Μια τηλεφωνική καταγγελία, μια σίγουρη έρευνα, ένα όπλο που πετάγεται από το καζανάκι της τουαλέτας. Αυτή είναι η σύνθεση της κινηματογραφικής επιχείρησης των καραμπινιέρων που πραγματοποιήθηκε εναντίον της USB”

Προκλητικό σκηνικό σε βάρος του αγωνιστικού ιταλικού Συνδικάτου USB (Unione Sindacale di Base) στήθηκε χτες στη Ρώμη, με έφοδο της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του και επίκληση… «ανώνυμων» αλλά λεπτομερέστατων καταγγελιών περί κρυμμένου όπλου, το οποίο «ανακαλύφθηκε» τελικά βυθισμένο στο νερό μέσα σε καζανάκι τουαλέτας!

Το Συνδικάτο USB καταγγέλλει «την ξεκάθαρη και προφανή μεθόδευση ενάντια σε ένα συγκρουσιακό συνδικάτο», τονίζοντας ότι αποτελεί «μια σκηνοθεσία που βολεύει πολλούς, πάρα πολλούς».

Καθόλου απαρατήρητο δεν περνάει το γεγονός ότι το όλο σκηνικό έλαβε χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία το Συνδικάτο πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις για τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, οργανώνοντας μεταξύ άλλων αγωνιστικές παρεμβάσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια που χρησιμοποιούνται για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο.

Αναλυτικότερα, όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου, λίγο πριν από τις 11 χτες το πρωί οι καραμπινιέροι εμφανίστηκαν στα κεντρικά γραφεία του στη Ρώμη, ισχυριζόμενοι ότι διεξάγουν έλεγχο για την αναζήτηση όπλων, με βάση όσα ανέφερε ένας «ανώνυμος» καταγγέλλων που τηλεφώνησε νωρίτερα. Τα στελέχη της USB και το νομικό προσωπικό του Συνδικάτου ζήτησαν από τους αστυνομικούς γραπτή εντολή από τη δικαστική αρχή, ωστόσο οι καραμπινιέροι επικαλέστηκαν τη δυνατότητα που τους δίνει η αντιδραστική νομοθεσία του ιταλικού κράτους να προχωρήσουν σε έρευνα χωρίς ένταλμα. Οι αστυνομικοί μπήκαν «στοχευμένα» στα γραφεία, καθώς ο «ανώνυμος πληροφοριοδότης» τούς υπέδειξε πού ακριβώς θα ψάξουν, σε ποιο καζανάκι και σε ποια τουαλέτα, από αυτές που προορίζονται για το κοινό. Εκεί ακριβώς βρέθηκε ένα όπλο, τυλιγμένο σε σελοφάν και βυθισμένο στο νερό…

Μια «κινηματογραφική επιχείρηση» σε καθόλου τυχαία περίοδο…

«Μια τηλεφωνική καταγγελία, μια σίγουρη έρευνα, ένα όπλο που πετάγεται από το καζανάκι της τουαλέτας. Αυτή είναι η σύνθεση της κινηματογραφικής επιχείρησης των καραμπινιέρων που πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί εναντίον της USB», αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου.

Τα κεντρικά γραφεία του, υπογραμμίζει, «είναι ανοιχτά για το κοινό καθημερινά, όπως και όλα τα γραφεία της USB. Σίγουρα το τελευταίο μέρος για να κρύψει κανείς οτιδήποτε, πόσο μάλλον όπλα. Σίγουρα ο πρώτος χώρος που μπορεί να χτυπηθεί για να απαξιωθεί μια ολόκληρη οργάνωση, όπως και οι εργαζόμενοι, άνεργοι, άστεγοι που την υποστηρίζουν.

Τα μόνα όπλα που χρησιμοποιεί η USB είναι οι απεργίες, τα αιτήματα, οι διαδηλώσεις και οι αγώνες. Αφήνουμε τα όπλα σε αυτούς που τα αγαπούν, ξεκινώντας από τη συμπαγή πλειοψηφία που τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Τα παραπάνω αναδείχθηκαν άμεσα και σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η USB χτες στα γραφεία της.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε και η χρονική συγκυρία που εκτυλίχθηκε αυτό το σκηνοθετημένο προκλητικό περιστατικό, εν μέσω των δράσεων που οργανώνει το Συνδικάτο ενάντια στην πολεμική εμπλοκή, όπως ήταν η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο της Πίζας στις 19 Μάρτη, από το οποίο επιχειρήθηκε να σταλεί στρατιωτικός εξοπλισμός στην Ουκρανία καμουφλαρισμένος ως «ανθρωπιστική βοήθεια», η απεργία και η συγκέντρωση στο λιμάνι της Γένοβας στις 31 Μάρτη, με αφορμή την άφιξη του σαουδαραβικού πλοίου «Bahri», το οποίο ήταν φορτωμένο με αμερικανικά όπλα.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι τα ίδια ΜΜΕ που αποσιωπούν συστηματικά τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της USB και των εργαζομένων, έσπευσαν τώρα μέσα σε ελάχιστο χρόνο να αναπαραγάγουν τη σκηνοθετημένη «είδηση» με το «κρυμμένο όπλο»…

Τη συμπαράστασή του στο Συνδικάτο USB εξέφρασε το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας (FGC), τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «το κλίμα στο οποίο εμφανίζεται αυτή η προκλητικότητα είναι αυτό μιας Ιταλίας στην οποία σκοτώνονται συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια απεργιών και σε χώρους εργασίας αυξάνονται η αντισυνδικαλιστική βία, η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η καταστολή ενάντια σε όσους σηκώνουν κεφάλι».

Πηγή: Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: