Ισχυρότατη έκρηξη στη Βηρυτό, αισθητή ακόμα και στην Κύπρο!

Τα αίτια που την προκάλεσαν παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, όπως και οι ακριβείς της συνέπειες, ενώ οι πρώτες εικόνες προκαλούν σοκ.

Μια τεράστια έκρηξη στη Βηρυτό το απόγευμα της Τρίτης συγκλόνισε όχι απλώς την πρωτεύουσα του Λίβανου αλλά ολόκληρη τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, αφού κάποιες μαρτυρίες βεβαιώνουν πως έγινε αισθητή ακόμα και στην Κύπρο!

Οι εικόνες που κατέγραψαν την έκρηξη είναι χωρίς υπερβολή συγκλονιστικές και αποτυπώνουν την έντασή της, από διάφορες οπτικές γωνίες.

Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και χωρίς επίσημη επιβεβαίωση, κάνοντας λόγο για πολλούς τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές στα κτίρια της Βηρυτού. Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η έκρηξη έλαβε χώρα στο λιμάνι, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο απανωτές εκρήξεις. Η πρωτεύουσα του Λιβάνου καλύφθηκε από ένα πέπλο καπνού που θύμιζε εικόνες αποκάλυψης και πυρηνικό μανιτάρι, ενώ κάποια ρεπορτάζ από τα τοπικά μέσα δείχνουν τραυματισμένους ανθρώπους, αιμόφυρτους ή εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια.

Σημειώνουμε ότι ο Λίβανος αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας του και σίγουρα των τελευταίων ετών, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1990, με συνεχείς διαδηλώσεις και αναταραχές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: