Γαλλία: Η αβάσταχτη “ελαφρότητα” των αστών απέναντι στην ρατσιστική έξαρση και η εργαλειοποίηση της

Ο Μακρόν δήλωσε πως θα ετοιμάσει ένα νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ακραίων-φασιστικών φαινομένων και το οποίο στην ουσία θα εξισώνει τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό

Παρατηρείται το τελευταίο διάστημα έξαρση ρατσιστικών και αντισημιτικών περιστατικών στη Γαλλία. Η κυβέρνηση Μακρόν-Φιλίπ υπέσκαπτε από την αρχή το έδαφος των μαζικών κινητοποιήσεων των κίτρινων γιλέκων, προβάλλοντας όλο αυτό το διάστημα, από την έναρξη των κινητοποιήσεων, μια μερίδα διαφόρων εξτρεμιστικών γκρουπούσκουλων την γαλλικής ακροδεξιάς, που βρήκαν χώρο για να εμφανίσουν τις σάπιες ιδέες και απόψεις τους. Δεν αναιρούμε το γεγονός πως βρέθηκε αυτή η σαπίλα του ντουνιά μέσα σε μια μαζική κινητοποίηση, εξάλλου έχουμε εκφράσει επανειλλημένα τις θέσεις μας, για το πώς πρέπει να διεκδικούμε τους αγώνες της καθημερινότητας και ότι οι διαδηλωτές από την αρχή έπρεπε να προστατέψουν τις διαδηλώσεις τους, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τα φασιστικά σκουπίδι, κάτι το οποίο χρονικά πήρε κάποιο διάστημα για να ξεκαθαρίσει, ιδιαιτέρως στο Παρίσι.
Η κεφαλαιοποίηση της αγανάκτησης από την γαλλική ακροδεξιά έπεσε στον βρόντο, σε μεγάλη μερίδα των κίτρινων γιλέκων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την στροφή 180 μοιρών της Λεπέν απέναντι στα κίτρινα γιλέκα, που τους καλούσε να μετριάσουν τους τρόπους έκφρασής τους και να επαναπροσαρμοστούν στην νομιμότητα του αστικού κράτους που είναι ο κέρβερος της γαλλικής ρεπουμπλικανικής δημοκρατίας. Ακόμα και μετά τη μερική μετέπειτα υπαναχώρηση Μακρόν και της κυβέρνησης του στα αιτήματα των κίτρινων γιλεκων, το παραμυθάκι της κυβερνήσεως συνεχίστηκε, παρουσιάζοντας τον κόσμο που επέμεινε να δηλώνει το παρόν στις Σαββατιάτικες κινητοποιήσεις, ως την μερίδα των ακροδεξιών των κίτρινων γιλέκων που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για να καταλύσουν την γαλλική δημοκρατία.
Η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να τοποθετήσει τον ίδιο της τον εαυτό ως θεματοφύλακα της δημοκρατίας και με τον ευρωενωσιακό μανδύα της κάλπικης προοδευτικότητας ως προστατης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να στήσει μέτωπο απέναντι στην ρατσιστική-φασιστική έξαρση στην χώρα. Έχουν μετατρέψει μια κατάσταση συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ κυβέρνησης και των φασιστικών οργανώσεων για το ποιος εντέλει εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις λαϊκές ανάγκες.
Τα φαινόμενα τα οποία ξεπήδησαν και εντάθηκαν λοιπόν, δεν πρέπει να μας καλλιεργούν ψευδαισθήσεις για το «ποιόν» των ίδιων των εκφραστών της σαπίλας του συστήματος. Η αστική δημοκρατία “χρειάζεται” να αποδεικνύει, τον τάχα μου ειδικό ρόλο που έχει αναλάβει για να εξασφαλίζει το κοινωνικό συμβόλαιο, στο οποίο συμπράττουν διάφορα κοινωνικά στρωμάτα και ομάδες μέσα στο αστικοδημοκρατικό καταπιεστικό πλαίσιο, που σπρώχνει τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση. Για να κατευνάσει και να ενσωματώσει αυτή την αγανάκτηση, πετάει τους φασίστες στο παιχνίδι ώστε να αποδεικνύει το “αξιόλογο” του έργου της, ως θεματοφύλακας  της αστικής δημοκρατίας. Ταπεινοί δούλοι των αστών οι φασίστες όπως πάντα. Έπαιξαν για ακόμη μια φορά τον ρόλο που τους δίνεται από τους Γάλλους αστούς.
Η γαλλική κυβέρνηση και δη ο Μακρόν  δίνει συνέχεια τα διαπιστευτήρια του για την πλήρη σύμπλευση της Γαλλίας με το Ισραήλ, στις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις που είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή και εξυπηρετούν τα γαλλο-ισραηλινά συμφέροντα, όπως αυτά εκφράζονται κυρίως μέσω των μελλοντικών δρόμων ενέργειας.
Ο Μακρόν σε μια εκδήλωση την Τετάρτη το βράδυ, στην επιτροπή των αντιπροσωπευτικών εβραϊκών οργανώσεων (CRIF), όπως θέλουν να ονομάζονται και που στην ουσία είναι ο “Δούρειος Ίππος” της σύμπραξης συμφερόντων μεταξύ Γαλλίας και Ισραήλ, δήλωσε πως θα ετοιμάσει ένα νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ακραίων-φασιστικών φαινομένων και το οποίο στην ουσία θα εξισώνει τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό, όπως εμφατικά επισήμανε ο Μακρόν: «… ο αντισιωνισμος, είναι η μοντέρνα έκφραση του αντισημιτισμού» . Σύμβολα, πλακάτ και συνθήματα που θα εμφανίζονται σε διαδηλώσεις και θα εκφράζουν την αντίθεση τους για την κατάσταση που επικρατεί για παράδειγμα στην Λωρίδα της Γάζας, απέναντι στους Παλαιστινίους. Θα είναι σύμφωνα με τον νόμο που φέρνει η κυβέρνηση Μακρόν, έκφραση ρατσιστικής-φασιστικής φρασεολογίας. Μπορούμε όλοι, εύκολα να καταλάβουμε πώς θα εργαλειοποιηθεί αυτή η απόφαση, για περισσότερη καταστολή μέσα στο κίνημα που αντιτίθεται στο κράτος του Ισραήλ ακόμα και από πολλές εβραϊκές οργανώσεις στην Γαλλία και που σκοπό έχει να ξεπλύνει την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους και θα μας παρουσιάζεται ότι είναι η ισραηλινο-γαλλική σύμπραξη ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
Καμία υποχώρηση ή σύμπλευση με τα συμφέροντα των αστών!
Ο φασισμός δεν καταπολεμάτε με αστικούς νόμους!
Τον τσακίζουν οι λαοί με τους αγώνες τους, κόντρα στα αφεντικά που “ταΐζουν” τους φασίστες!
Α.Π
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: