Φήμες για θάνατο του Οτσαλάν – Διαδηλώσεις Κούρδων σε όλο τον κόσμο, διαψεύδει η τουρκική εισαγγελία

Οι δικηγόροι του Οτσαλάν ζητούν από χθες να έρθουν σε επαφή μαζί του, με τις αρχές να απορρίπτουν όλα τα αιτήματα, κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Έντονες είναι οι φημολογίες των τελευταίων ωρών, που θέλουν τον ηγέτη του κουρδικού PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν να έχει χάσει τη ζωή του στις τουρκικές φυλακές της νησίδα Ιμραλί της θάλασσας του Μαρμαρά, όπου κρατείται από το 1999, όταν και απήχθη με εμπλοκή της τότε ελληνικής κυβέρνησης από την τουρκική ΜΙΤ στο Ναϊρόμπι.

Οι δικηγόροι του Οτσαλάν ζητούν από χθες να έρθουν σε επαφή μαζί του, με τις αρχές να απορρίπτουν όλα τα αιτήματα, κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η τελευταία φορά που ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης είχε επαφή με τον έξω κόσμο ήταν το Μάρτιο του 2020, όταν είχε μιλήσει με τον αδερφό του στο τηλέφωνο, ενώ έκτοτε η τύχη του Οτσαλάν, που έχει περάσει το μεγαλύτερο διάστημα της φυλάκισής του σε απομόνωση, αγνοείται.

Η τουρκική εισαγγελία έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν παρόμοιες ειδήσεις σχετικά με το θάνατο του Οτσαλάν. Σε κάθε περίπτωση, οι κουρδικές κοινότητες σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα, με αρκετούς ανθρώπους να κατεβαίνουν στο δρόμο ζητώντας διαλεύκανση της υπόθεσης και την απελευθέρωση του Οτσαλάν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: