“Φέρτε πίσω τις εκλογές” – Μεγάλη διαδήλωση του ΚΚΡΟ στη Μόσχα ενάντια στη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος

Βουλευτές και μέλη του ΚΚΡΟ αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν σε πλατεία της ρωσικής πρωτεύουσας, καταγγέλλοντας ότι η νίκη του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» ήταν αποτέλεσμα εκλογικής νοθείας, μέσω του διαδικτυακού συστήματος ψηφοφορίας.

Πλήθος ανθρώπων συμμετείχε σήμερα σε διαδήλωση που οργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) στο κέντρο της Μόσχας, ενάντια στα εκτεταμένα φαινόμενα νοθείας στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης βδομάδας.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «φέρτε πίσω τις εκλογές», βουλευτές και μέλη του ΚΚΡΟ αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν σε πλατεία της ρωσικής πρωτεύουσας, καταγγέλλοντας ότι η νίκη του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» ήταν αποτέλεσμα εκλογικής νοθείας, μέσω του διαδικτυακού συστήματος ψηφοφορίας.

«Ήρθα εδώ σήμερα για να δηλώσω ότι για μία ακόμη φορά μας εξαπάτησαν», είπε μια γυναίκα που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν και αρκετοί δημοσιογράφοι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax». Σύμφωνα με την αστυνομία της Μόσχας, συμμετείχαν περίπου 400 άτομα, ωστόσο δημοσιογράφος του Reuters υπολόγισε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε περίπου 1.500.

Αν και χτες η ρωσική αστυνομία συνέλαβε ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και απείλησε ότι θα διέλυε οποιαδήποτε παράνομη διαδήλωση αυτό το Σαββατοκύριακο, σήμερα δεν προχώρησε σε προσαγωγές ή συλλήψεις.

Τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα και σύμφωνα με αυτά το κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία», που στηρίζει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξασφάλισε τις 324 από τις 450 έδρες της ρωσικής Κάτω Βουλής.

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: