Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ – Ερώτηση για την απαράδεκτη συνέχιση της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη

“Η απαράδεκτη συνέχιση της προφυλάκισής του αποτελεί προσπάθεια  παρεμπόδισης της πολιτικής δραστηριότητας της ελληνικής μειονότητας.”

Ερώτηση για την απαράδεκτη συνέχιση της προφυλάκισης από τις αλβανικές αρχές του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φ. Μπελέρη κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Στην ερώτηση που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης αναφέρονται συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Οι αρχές της Αλβανίας λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα προχώρησαν με αναπόδεικτες μέχρι σήμερα κατηγορίες στη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας από την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, Φρέντι Μπελέρη και συνεργατών του.

Μετά τη διεξαγωγή των εκλογών ο Μπελέρη εκλέχθηκε δήμαρχος παρόλα αυτά μέχρι σήμερα παραμένει κρατούμενος και με ευθύνη της αλβανικής κυβέρνησης.

Η απαράδεκτη συνέχιση της προφυλάκισής του αποτελεί προσπάθεια  παρεμπόδισης της πολιτικής δραστηριότητας της ελληνικής μειονότητας.

Με βάση τα παραπάνω πως τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ στο αίτημα για άμεση απελευθέρωση από τις αλβανικές αρχές του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φ. Μπελέρη;».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: