Έκλεψαν τον κύλινδρο του Μάο και τον έκοψαν στα δύο

Συνολικά η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται στα 645 εκ. δολάρια, εκ των οποίων 300 εκ. κοστίζει μόνο ο κύλινδρος του Μάο.

Μια ασυνήθιστη κλοπή πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Χονγκ Κονγκ, αφού φτερά έκανε ένας κύλινδρος καλλιγραφίας του Μάο Τσε Τουνγκ, εκτιμώμενης αξίας πολλών εκατομμυρίων. Μάλιστα, ο κύλινδρος καταστράφηκε, αφού κόπηκε στη μέση, πράξη στην οποία φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία να προέβη ο συλλέκτης – κλεπταποδόχος, πιστεύοντας ότι ήταν πλαστός. Τον είχε αγοράσει στο Χονγκ – Κονγκ έναντι ευτελούς τιμήματος 500 δολαρίων Χονγκ Κονγκ και σύμφωνα με τον ανώτερο επιθεωρητή Τόνι Χο, αυτός που έκοψε στη μέση τον κύλινδρο τον θεώρησε πολύ μεγάλο σε μήκος, άρα δύσκολο στο χειρισμό και την επίδειξη. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 49χρονο άντρα στα τέλη Σεπτέμβρη ως ύποπτο για την κλοπή.

Ο κύλινδρος αποτέλεσε μέρος της λείας από διάρρηξη στο διαμέρισμα του συλλέκτη Φου Τσανχάου. Ο ίδιος βρισκόταν εκτός Χονγκ Κονγκ από το Γενάρη λόγω της πανδημίας κι έτσι το έργο των τριών διαρρηκτών ήταν εύκολο. Οι δράστες άρπαξαν 24000 κινέζικα γραμματόσημα, 10 νομίσματα και επτά κυλίνδρους καλλιγραφίας. Συνολικά η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται στα 645 εκ. δολάρια, εκ των οποίων 300 εκ. κοστίζει μόνο ο κύλινδρος του Μάο. Οι τρεις ύποπτοι για τη διάρρηξη συνελήφθησαν, αλλά κατά τον Χο δύο ακόμα άτομα που συνδέονται με τη διάρρηξη δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα. Όσο για τα κλοπιμαία, μεγάλο μέρος τους δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, όπως τα γραμματόσημα και οι έξι κύλινδροι εκτός από τον κομμένο στη μέση.

Η είδηση σχολιάστηκε με χιουμοριστικό τρόπο από χρήστη στο τουίτερ, που έδωσε μια “εναλλακτική” εξήγηση για τα κίνητρα της κλοπής και της τομής του κυλίνδρου σε δύο μέρη:

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: