“Είσαι μπάσταρδος” – Έξαλλη η εγγονή του Μουσολίνι κατά αντιφασιστικού σκίτσου του Τζιμ Κάρεϊ

Η Αλεσάντρα Μουσολίνι, αφού πρώτα τον χαρακτήρισε “μπάσταρδο” κάτω από το σκίτσο του, αποφάσισε να “βγει από αριστερά” στον Κάρεϊ, προτρέποντάς τον να ασχοληθεί με σκοτεινά σημεία της αμερικανικής ιστορίας.

Μια απροσδόκητη πολιτική διαμάχη ξεκίνησε στο τουίτερ κι όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Μιλάμε για τη διαμάχη της εγγονής του Μουσολίνι, Αλεσάντρα και του διάσημου κωμικού ηθοποιού Τζιμ Κάρεϊ, με αφορμή ένα πολιτικό σκίτσο του τελευταίου, το οποίο ανάρτησε στο λογαριασμό του στο δημοφιλές ΜΚΔ.

Ο Τζιμ Κάρεϊ τα τελευταία χρόνια φτιάχνει πολιτικά σκίτσα, με αγαπημένο το θέμα τον πρόεδρο Τραμπ, τον οποίο φροντίζει να “στολίζει” δεόντως. Αυτή τη φορά ο Κάρεϊ ανέβασε ένα σκίτσο που δείχνει τον Ιταλό δικτάτορα κρεμασμένο δίπλα στην ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι, τη στιγμή της εκτέλεσής τους στο Μιλάνο το 1945.

Αν αναρωτιέστε πού οδηγεί ο φασισμός, ρωτήστε απλά τον Μπενίτο Μουσολίνι και την ερωμένη του Κλαρέτα” έγραφε ο Κάρεϊ, υπονοώντας προφανώς ομοιότητες μεταξύ της σημερινής πολιτικής κατάστασης στην Αμερική και της τύχης του φασισμού στην Ευρώπη. Το σκίτσο είχε τεράστια απήχηση μεταξύ των χρηστών του Τουίτερ, προκάλεσε όμως και την οργή της εγγονής του Μουσολίνι, η οποία, μετά από μια επιεικώς μέτρια καριέρα ως ηθοποιός και μοντέλο του Playboy, ασχολείται εδώ και χρόνια με την πολιτική και είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής, εκλεγμένη με το κόμμα του Μπερλουσκόνι, το οποίο ωστόσο εγκατέλειψε πέρισι, διαφωνώντας με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Κόντε.

Η Μουσολίνι, αφού πρώτα τον χαρακτήρισε “μπάσταρδο” κάτω από το σκίτσο του, αποφάσισε να “βγει από αριστερά” στον Κάρεϊ, προτρέποντάς τον να ασχοληθεί με σκοτεινά σημεία της αμερικανικής ιστορίας. Τον ρώτησε αν ξέρει τη Ρόζα Παρκς, τη διάσημη Αφροαμερικανίδα ακτιβίστρια της δεκαετίας του ’50 και του έστειλε φωτογραφία με την ατομική βόμβα. Απτόητη από την παρατήρηση πως ο Κάρεϊ είναι Καναδός, αντέτεινε πως είναι Αμερικανός πολίτης, γεγονός που ισχύει.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο έξαλλη, καθώς η εγγονή του δικτάτορα ενεπλάκη σε διαδικτυακό καυγά με άλλους επικριτές του παππού της, προσβάλλοντας τις οικογένειές τους και χαρακτηρίζοντάς τους “ανθρώπινα σκουπίδια”, σε ένα παραλήρημα στα ιταλικά και τα αγγλικά. Στο τέλος δήλωσε πως βαρέθηκε “να απαντάει στους αντίφα του πληκτρολογίου” κι ότι οι “Αμερικανοί αντιφασίστες είναι πιο βαρετοί από τους Ιταλούς, και σίγουρα πιο ευαίσθητοι και ευερέθιστοι”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: