“Ευχαριστούμε Κούβα” – Επιστολή του Μάρκο Ρίτσο στο ΚΚ Κούβας για την αποστολή γιατρών στη Λομβαρδία

Ευχαριστήρια επιστολή του γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας προς τον πρόεδρο και την ηγεσία του ΚΚ Κούβας, με αφορμή την άφιξη των Κουβανών γιατρών στη χώρα επίκεντρο του κορονοϊού.

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κούβας Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ
Στον πρώτο γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας Ραούλ Κάστρο

Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκ μέρους της ΚΕ και όλου του κόμματος θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε. Πριν από λίγες ώρες έφτασε στην Ιταλία η ομάδα γιατρών του κουβανικού συστήματος υγείας, που προσκλήθηκαν στη χώρα μας από το υπουργείο δημόσιας υγείας, για να βοηθησουν τη δουλειά του δικού μας συστήματος δημόσιας υγείας σε αυτή τη στιγμή τόσο σοβαρής εθνικής κρίσης.
Μετά από χρόνια περικοπών των δημόσιων εξόδων υγείας το σύστημα υγείας σήμερα βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία, παρά την αυταπάρνηση και την ακατάπαυστη δουλειά των γιατρών και των εργαζόμενων υγείας που και σήμερα βρίσκονται στα χαρακώματα ενάντια στον κορονοϊό.

Η σοσιαλιστική Κούβα. Ένα μικρό νησί που χρόνια στραγγαλίζεται από το πλήρες οικονομικό εμπάργκο της πιο μεγάλης δύναμης του κόσμου. Ένα από τα έθνη που δίνουν ένα μεγάλο μάθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Οι γιατροί σας έχουν θεραπεύσει αρρώστους σε 64 χώρες του κόσμου. Χάρη στη διδασκαλία του κομαντάντε Φιντέλ, μάρτυρας της αξίας και της υπεροχής της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Αγαπημένοι σύντροφοι,

Δώστε στην Κούβα από την Ιταλία την αδελφική μας αγκαλιά στους εξαίρετους γιατρούς σας, στο ΚΚ και το λαό της Κούβας, σε όλους όσοι δηλαδή, που αυτούς τους καιρούς δούλεψαν για τη διατήρηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας και πατρίδας ενάντια σε όλες τις επιθέσεις. Εδώ και εξήντα χρόνια είστε ένα παράδειγμα και μια ανεκτίμητη πηγή για όλους τους λαούς του κόσμου.

Και πάλι ευχαριστούμε, είμαστε ακόμα πιο ενωμένοι στην οικοδόμηση ενός κόσμου ειρήνης και κοινωνικής ισότητας. Σήμερα χάρη σε εσάς έγινε αντιληπτό ότι ο καπιταλισμός προσφέρει το περιττό, ενώ ο σοσιαλισμός δίνει το αναγκαίο. Αδερφικοί χαιρετισμοί,

Μάρκο Ρίτσο

Ρώμη, 23 Μαρτίου 2020

Aπό ilpartitocomunista.it

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: