“Αριστερό κίνημα ο ναζισμός” δήλωσε ο Μπολσονάρου από το Ισραήλ

Το ακατανίκητο σκεπτικό του Μπολσονάρου είναι πως το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας περιέχει τη λέξη “Σοσιαλιστικό”.

Μια εξελιγμένη μορφή της θεωρίας των δύο άκρων, όχι εντελώς άγνωστη βέβαια μεταξύ αντικομμουνιστικών κύκλων και στη χώρα μας, αναπαρήγαγε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου. Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του την Τρίτη, ο Μπολσονάρου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν συμφωνεί με τον υπουργού εξωτερικών του, Ερνέστου Αραούζου, που υποστήριξε πως οι ναζί “ήταν αριστεροί”. Συμφώνησε απόλυτα λέγοντας “Δεν υπάρχει αμφιβολία, σωστά;”. Το ακατανίκητο σκεπτικό του Μπολσονάρου είναι πως το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας περιέχει τη λέξη “Σοσιαλιστικό”, επιχειρηματολογία που παραπέμπει φυσικά στη γνωστή συλλογιστική με τον αστυνομικό και το μπουζούκι.

Το πιο προκλητικό είναι ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια επίσκεψής του στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στο μνημείο Yed Vashem. Η ίδια η ιστοσελίδα του ιδρύματος, που μόνο για φιλοκομμουνιστικά αισθήματα δεν μπορεί να κατηγορηθεί αναφέρει πως ο εθνικοσοσιαλισμός ξεκίνησε από ακροδεξιές ομάδες που αντιπάλευαν την άνοδο του κομμουνισμού.

Ο Μπολσονάρου φυσικά γνωρίζει τη στοιχειώδη ιστορική πραγματικότητα, δεν ορρωδεί ωστόσο προ ουδενός για να ασκήσει την προπαγάνδα του, που ουσιαστικά ξεπλένει το ναζισμό και το φασισμό, την ώρα που συκοφαντεί τα εκατομμύρια κομμουνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στην αντίσταση κατά των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας βρέθηκε για 4ημερη επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ευελπιστούσε σε μετακίνηση της βραζιλιάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Αυτή ήταν η αρχική υπόσχεση του Μπολσονάρου στη διάρκεια της ορκωμοσίας του. Στη συνέχεια όμως υπαναχώρησε, ενώ στη διάρκεια της επίσκεψης Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξει εμπορική αντιπροσωπεία της Βραζιλίας στην Ιερουσαλήμ, με το Νετανιάχου να δηλώνει πως θεωρεί πως είναι βήμα για τη μετακίνηση της πρεσβείας στην πόλη.

Με πληροφορίες από reuters.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: