«Από την Ελλάδα στη Γαλλία ΝΙΚΗ στον αγώνα των εργαζομένων!»

Ζήτω ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας! – Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από το γαλλικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ) – Συγκέντρωση στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα την Πέμπτη 23 Μάρτη, μέρα -νέας- γενικής απεργίας για την εργατική τάξη της Γαλλίας

Την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας και στη νέα γενική απεργία στις 23 Μάρτη, αλλά και τις μεγάλες καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων εκφράζει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός της Γαλλίας, με τα αγωνιστικά συνδικάτα στην πρώτη γραμμή, πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους όλων των γαλλικών πόλεων και πραγματοποιούν μαζικές, μαχητικές απεργιακές και πολύμορφες δράσεις για να μην περάσει η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν. Δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν δέχονται να δουλεύουν μέχρι τον θάνατο.

Συνάδελφοι της Γαλλίας, ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Οι τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, η πολύμορφη, αταλάντευτη δράση σας εδώ και μήνες ανέδειξε για ακόμη μια φορά την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης και του οργανωμένου, συλλογικού, ταξικού αγώνα.

Η πάλη σας ανάγκασε την κυβέρνηση Μακρόν να πετάξει κάθε ψεύτικο προσωπείο και να δείξει το πραγματικό, αντεργατικό πρόσωπο της εξουσίας των μονοπωλίων. Νομοθετούν κόντρα στον λαό, αξιοποιώντας ένα ταξικό νομικό οπλοστάσιο. Απαγορεύουν διαδηλώσεις, απειλούν αγωνιστές συνδικαλιστές, τρομοκρατούν τον λαό που παράγει τον πλούτο, για να διασφαλίσουν τα κέρδη μιας μειοψηφίας εκμεταλλευτών.

ΕΕ, κυβερνήσεις και κόμματα σε κάθε χώρα, ανεξαρτήτως απόχρωσης, “προοδευτικά” ή “συντηρητικά”, υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων, βάζουν στην πρώτη γραμμή την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη, τα κέρδη των λίγων και σε αυτά θυσιάζουν τη ζωή των λαών.

Κόντρα σε αυτές τις πολιτικές και στην Ελλάδα τις τελευταίες βδομάδες πραγματοποιήθηκαν 2 από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνων με σύνθημα “Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”. Αυτό που είναι το δίλημμα για κάθε εργάτη, σε κάθε χώρα. Και ο δικός σας αγώνας δίνει ηχηρή απάντηση ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται νέες θυσίες.

Οι απειλές κυβέρνησης – εργοδοτών στην Γαλλία, οι εκφοβισμοί, οι συκοφαντίες και η καταστολή ενάντια στις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις είναι μια ακόμη απόδειξη της αδυναμίας μιας εξουσίας που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των πολλών.

Ήδη η μαζική, συλλογική απειθαρχία των συνδικάτων στις απαγορεύσεις διαδηλώσεων έχει κάνει κουρελόχαρτο την προσπάθεια μπλοκαρίσματος των αγώνων και των κινητοποιήσεων. Με αυτή την τεράστια δράση κουρελόχαρτο μπορεί να γίνει και κάθε αντεργατικός νόμος και να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, για αυξήσεις στους μισθούς, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, για ζωή αντάξια του 21ου αιώνα και όχι για επιστροφή στον Μεσαίωνα.

Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Η εργατική τάξη της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της Γαλλίας!

Μέχρι τη Νίκη!».

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
Διαμαρτυρία στο γαλλικό προξενείο – Την Πέμπτη κινητοποίηση στη Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γαλλικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ, προκειμένου να εκφραστεί η συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Γαλλίας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Μακρόν.

Ανάλογη κινητοποίηση με συγκέντρωση στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα την Πέμπτη 23 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει μετά από κάλεσμα εργατικών σωματείων και φορέων της Αττικής, προκειμένου να εκφραστεί η συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Γαλλίας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα αναχωρήσει για τη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στη μεγάλη γενική απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: