Απαγόρευση εξόδου από την Ισπανία στον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Κορεατικής Φιλίας

Ο Αλεχάντρο Κάο ντε Μπενός, όχι απλώς δεν μπορεί να επισκεπτεί τη ΛΔ Κορέας, αλλά και οποιαδήποτε χώρα εκτός Ισπανίας.

Μπορεί να βρει κανείς πολλά άρθρα και ρεπορτάζ για το “καταπιεστικό καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ” που δεν αφήνει τους κατοίκους της να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, είναι όμως πρακτικά αδύνατον να δει τι κάνουν τα αστικά κράτη σε όσους δε συμμερίζονται τη δαιμονοποίηση της ΛΔ Κορέας.

Αυτό συνέβη στον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Κορεατικής Φιλίας, Αλεχάντρο Κάο ντε Μπενός, ο οποίος μάλιστα είναι και ιδρυτής της οργάνωσης, που μετρά μέλη σε 120 χώρες. Ο ντε Μπενός, όχι απλώς δεν μπορεί να επισκεπτεί τη ΛΔ Κορέας, αλλά και οποιαδήποτε χώρα εκτός Ισπανίας. Δεν του επιτράπηκε καν να παρευρεθεί στη διεθνή συνάντηση των Ενώσεων Κορεατικής Φιλίας στην Κοπεγχάγη, με αποτέλεσμα να διαβαστεί μόνο το χαιρετιστήριο μήνυμά του στην εκδήλωση, όπου καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη παρακράτηση του διαβατηρίου του με απόφαση ισπανικού δικαστηρίου. Ο ίδιος είχε συλληφθεί το 2016 με ένα στημένο κατηγορητήριο περί “εμπορίου όπλων”.

Προερχόμενος από οικογένεια έκπτωτων Ισπανών ευγενών, ο ντε Μπενός ίδρυσε την Ένωση Κορεατικής Φιλίας το 2000, ενώ είναι και ιδιοκτήτης του Καφέ Πιονγκγιάνγκ, αφιερωμένου στην KFA και τη ΛΔ Κορέας στην Ταραγόνα. Ο ίδιος, εξαιτίας της ένθερμης υπεράσπισης της πολλαπλά συκοφαντημένης χώρας, έχει γίνει συχνά στόχος δηκτικών ή και ανοιχτά επιθετικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, τόσο στην πατρίδα του, όσο και σε διεθνή μέσα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: