Αντίστροφη μέτρηση για τον Μπολσονάρου και την κυβέρνησή του;

Η κυβέρνηση του ακροδεξιού Μπολσονάρου φαίνεται να είναι η πρώτη που θα πληρώσει το μάρμαρο της πανδημίας και των τραγελαφικών χειρισμών της.

Η φάρσα επαναλαμβάνεται σαν ιστορία -μπορεί και αντίστροφα. Στρατιωτικοί που (δι)ορίστηκαν από τον Μπολσονάρου τον αδειάζουν και ειδοποιούν τους αρχηγούς γειτονικών κρατών να κάνουν το ίδιο, αν έρθει σε επαφή μαζί του. Και η κυβέρνηση του ακροδεξιού Βραζιλιάνου προέδρου φαίνεται να είναι η πρώτη που θα πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης του κορονοϊού, για τους τραγελαφικούς χειρισμούς της, για τους οποίους αρκεί ίσως το ρεπορτάζ του Guardian σχετικά με τους φόβους που εκφράζουν γιατροί ότι οι επίσημες στατιστικές κρύβουν συνειδητά “ένα βουνό θανάτων“….

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο είναι ότι η ηγεσία του στρατού της Βραζιλίας αδειάζει τον πρόεδρο της χώρας και φαίνεται να έχει επιλέξει ως “υπηρεσιακό πρόεδρο” τον Στρατηγό Βάλτερ Μπράγκα Νέτου, που είχε αναβαθμιστεί πρόσφατα από τον Μπολσονάρου. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να επικοινωνεί πχ με Αργεντίνους συναδέλφους του και να λέει ανοιχτά πως παρακάμπτει τις εντολές του προέδρου -και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι συνομιλητές του!

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο του Μπολσονάρου και οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα αναμένονται πυκνές και ραγδαίες…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: