Αλληλεγγύη του Λιβανέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος στον αγωνιζόμενο λαό

Έβδομη μέρα κινητοποιήσεων στο Λίβανο, παρά τις εξαγγελίες τις κυβέρνησεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, με τους Λιβανέζους κομμουνιστές να χαιρετίζουν τις τεράστιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Σε τεράστιο αναβρασμό βρίσκεται ο Λίβανος την τελευταία εβδομάδα, με το στρατό να έχει βγει στους δρόμους, τις τράπεζες, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να είναι κλειστά και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε κάθε γωνιά της χώρας να έχουν βγει στους δρόμους ενάντια στην αυταρχική κυβέρνηση του Σάαντ Χαρίρι. Το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων δε φαίνεται να πείθει τους διαδηλωτές, που μια μέρα μετά την ανακοίνωσή του ξαναδιοργάνωσαν μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις ξέσπασαν με αφορμή την πρόθεση επιβολής φόρου σε καπνό, βενζίνη, αλλά και το δημοφιλές ΜΚΔ Whatsapp, έχοντας όμως πάρει πλέον χαρακτήρα γενικευμένης αντίθεσης στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.  Συμπαραστάτης στον αγώνα του λαού είναι από την πρώτη στιγμή το Λιβανέζικο ΚΚ, όπως διαβάζουμε εδώ:

To Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, βρίσκεται στο πλευρό των μαζών που διαδήλωσαν τις τελευταίες μέρες στη Βυρηττό και όλη τη χώρα τις τελευταίες μέρες και ζητά όξυνση της σύγκρουσης με την κυβέρνηση του Σάαντ Χαρίρι.

Το ΛΚΚ αποκαλεί τις πρόσφατες διαμαρτυρίες ως «εθνική εξέγερση από βορρά προς νότο σε όλη τη χώρα, που περνά τα βουνά, τη Βυρηττό και τη Μπεκάα, που προσπερνά τις δογματικές διαφορές και ταυτότητες και υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα αιτήματά της».

Σε ανακοίνωση της 19ης Οκτώβρη, το ΠΓ του ΚΚ «χαιρετίζει τις μάζες των διαδηλωτών, τη σταθερότητά τους και το κουράγιο τους στην όξυνση της λαϊκής σύγκρουσης που αντανακλά τη θέληση του λαού μας και τις ζωντανές δυνάμεις για την απόρριψη της αυταρχικής προσέγγισης στις πολιτικές και τις ενέργειες ενάντια στη ζωή των πολιτών, υπερασπίζονται τους φτωχούς, την εργατική τάξη, τη νεολαία και τους φοιτητές του Λιβάνου».

Το ΛΚΚ καταδικάζει τη βία που ασκεί ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών, «απορρίπτοντας την καταπίεση και ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: