Ακροδεξιοί στην Πολωνία πυρπόλησαν διαμερίσματα φεμινιστριών και ΛΟΑΤΚΙ (VIDEO)

Ακροδεξιοί πήραν τους δρόμους στη Βαρσοβία, στοχοποιώντας κατοικίες με φωτοβολίες, πέτρες και μπουκάλια.

Δολοφονικές διαθέσεις έδειξαν ακροδεξιοί στην Πολωνία, που στα πλαίσια “εορτασμού” της επετείου Ανεξαρτησίας της Πολωνίας πραγματοποίησαν πορεία στη Βαρσοβία, είτε με τα πόδια είτε με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα. Η πορεία είχε απαγορευτεί, όχι φυσικά λόγω αντιφασισμού της υπερσυντηρητικής κυβέρνησης, αλλά λόγω της πανδημίας, η οποία ως γνωστόν είχε χρησιμοποιηθεί – με παταγώδη αποτυχία – για την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του παραπέρα περιορισμού των αμβλώσεων.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έβαλαν στο στόχαστρο κατοικίες με αντικυβερνητικά συνθήματα ή σημαίες ΛΟΑΤΚΙ, πετώντας πέτρες, μπουκάλια αλλά και φωτοβολίδες στα μπαλκόνια. Μάλιστα, ένα από τα διαμερίσματα, που σύμφωνα με πολωνικά ΜΚΔ ανήκει σε μέλη γυναικείων οργανώσεων, έλαβε φωτιά, η οποία έσβησε από την πυροσβεστική χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

H Πολωνία συνεχίζει να βρίσκεται σε αναβρασμό, μετά από βδομάδες μεγαλειωδών κινητοποιήσεων που οδήγησαν την κυβέρνηση σε υπαναχώρηση σχετικά με την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για απαγόρευση πρακτικά όλων των αμβλώσεων, ακόμα κι όταν υπάρχουν σοβαρές γενετικές παθήσεις στο έμβρυο. Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται, με μικρότερα, αλλά επίμονα πλήθη, την ώρα που οι κυβερνώντας αναζητούν την κατάλληλη φόρμουλα προκειμένου να ξανασερβίρουν πιο “ανώδυνα” το μέτρο.

https://twitter.com/anoncatanoncat/status/1326569108389818369?s=09

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: