Άγρια επίθεση της αστυνομίας με πάνω από 200 συλλήψεις στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και μέλη και φίλοι του ΚΚ Τουρκίας, που διοργάνωσαν κινητοποιήσεις στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Με βία και καταστολή αντιμετώπισε για μια ακόμα χρονιά του τουρκικό κράτος τους διαδηλωτές για την Πρωτομαγιά, οι οποίοι δεν κάμφθηκαν από τις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία, τιμώντας τις θυσίες της εργατικής τάξης.

Η τουρκική αστυνομία απέτρεψε διαδηλωτές να πλησιάσουν στο μνημείο της ιστορικής πλατείας Ταξίμ, όπου ήθελαν να καταθέσουν στεφάνια και γαρίφαλα. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρεμπόδισαν την πορεία και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε μπαράζ συλλήψεων πάνω 200 ατόμων, ανάμεσά τους εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές. Συλλήψεις τουλάχιστον 20 διαδηλωτών πραγματοποιήθηκαν επίσης και στη Σμύρνη, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, βάσει του κεντρικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Από τις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς δε θα μπορούσε να λείπει τα ΤΚΡ, με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να δίνουν το παρών στις τρεις τουρκικές μητροπόλεις, στη Σμύρνη, σε τρία σημεία της Άγκυρας και επτά σημεία της Κωνσταντινούπολης, ενώ βρέθηκαν κι εκείνη στο στόχαστρο των συλλήψεων από την αστυνομία. Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν “Ζήτω η Πρωτομαγιά”, ενώ πολλές ήταν οι αιχμές ενάντια στο σκοταδισμό και τον αυταρχισμό του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ. Χαρακτηριστικό είναι ότι την πορεία υποδέχτηκαν σε πολλές περιπτώσεις θερμά περίοικοι των γειτονιών από τα σπίτια τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: