30 Μάρτη: Ημέρα Παλαιστινιακής Γης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την επέτειο της Ημέρας Παλαιστινιακής Γης, που τιμάται από τον παλαιστινιακό λαό κάθε χρόνο στις 30 Μάρτη, για να μην ξεχνούν οι παλιότεροι και για να διδάσκονται οι νεότεροι τα πραγματικά γεγονότα αυτής της αιματοβαμμένης επετείου…

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την επέτειο της Ημέρας Παλαιστινιακής Γης, που τιμάται από τον παλαιστινιακό λαό κάθε χρόνο στις 30 Μάρτη, για να μην ξεχνούν οι παλιότεροι και για να διδάσκονται οι νεότεροι τα πραγματικά γεγονότα αυτής της αιματοβαμμένης επετείου με αφετηρία το Μάρτη του 1976. Τότε οι κατοχικές ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν τη δήμευση 5.500 εκταρίων παλαιστινιακής γης στη Γαλιλαία και ακολούθησαν δολοφονίες, τραυματισμοί και συλλήψεις αμάχων Παλαιστίνιων που διαδήλωναν ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι για τη νέα αυτή απαλλοτρίωση της γης τους.

Η μείωση, όμως, της παλαιστινιακής γης ξεκίνησε το 1947, όταν η Βρετανία, που τότε έλεγχε την Παλαιστίνη, ζήτησε από τον ΟΗΕ να καθορίσει το καθεστώς της περιοχής. Ο ΟΗΕ παραχώρησε στην Παλαιστίνη το 56,47% των εδαφών της περιοχής, ποσοστό που το 1948 μειώθηκε στο 48%, ενώ το 1967, μετά από χρόνια αρπαγών γης, απέμεινε στην Παλαιστίνη το 22%, για να φτάσει το 2014 στο 12%.

Από τότε μέχρι και σήμερα η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια βάρβαρη επεκτατική πολιτική με απαλλοτριώσεις, εξώσεις, κατεδαφίσεις παλαιστινιακών οικισμών. Και όσο οι εποικισμοί απλώνονται ολοένα και περισσότερο, τόσο οι έποικοι γίνονται ολοένα και πιο βίαιοι απέναντι στους Παλαιστίνιους, αποθρασυμένοι από την ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Και σαν επιστέγασμα αυτής της κατάστασης, το ισραηλινό κοινοβούλιο (Κνεσέτ) εγκρίνει νομοσχέδιο με το οποίο οι  άραβες πολίτες του Ισραήλ χάνουν την υπηκοότητά τους και απελαύνονται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε περίπτωση που καταδικαστούν από τα ισραηλινά δικαστήρια για «εθνικιστικές επιθέσεις σε βάρος άλλων ισραηλινών πολιτών».

Την ώρα που ο παλαιστινιακός λαός έρχεται αντιμέτωπος με αυτές τις κατάφωρες αδικίες, οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές συνεχίζουν να προσφέρουν στο Ισραήλ πακτωλό χρημάτων όχι μόνο για στρατιωτική βοήθεια αλλά ακόμα και για την προσέλκυση περισσότερων Εβραίων εποίκων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ υποκριτικά συστήνουν ψυχραιμία και στα δύο μέρη.

Οι Ευρωπαίοι, από την άλλη, με την ίδια υποκρισία εκδίδουν κάθε χρόνο ομόφωνο ψήφισμα για την απαγόρευση νέων εποικισμών που, όμως, αμέσως μετά το πετάνε στο καλάθι των αχρήστων και, αντί να εξασφαλίσουν την εφαρμογή του ψηφίσματος, αφήνουν τους εποικισμούς να εξαπλώνονται και, την ίδια στιγμή, προσφέρουν στην Παλαιστίνη μηδαμινά χρηματικά ποσά, για να αμβλύνουν τάχα τις δραματικές επιπτώσεις από τους συνεχιζόμενους εποικισμούς.

Εξίσου απαράδεκτη εξακολουθεί να είναι και η στάση του ΟΗΕ. Ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του μελετά σχέδιο για τον δήθεν τερματισμό κάθε εποικιστικής δραστηριότητας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ο ίδιος ο ΟΗΕ, δια στόματος του απεσταλμένου του στη Μέση Ανατολή, προτρέπει «να σταματήσει ο νέος κύκλος βίας και τα δύο μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Η ελληνική κυβέρνηση, τέλος, έδειξε για ακόμα μια φορά την πλήρη στήριξή της στο Ισραήλ, αφού η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ στην πρόσκληση για τη δεξίωση που οργανώνει για την επέτειο της 25ης Μαρτίου έχει τα λογότυπα ισραηλινών πολεμικών βιομηχανιών, γιατί σύμφωνα με δηλώσεις του πρέσβη σε ερώτηση ισραηλινών δημοσιογράφων, είναι χορηγοί της δεξίωσης!

Η ΕΕΔΔΑ θα συνεχίσει να πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε συνεργασία με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Δεν θα σταματήσει να απαιτεί να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης. Θα βρίσκεται για πάντα στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης ώσπου να δικαιωθούν τα πάγια αιτήματά του για:

–        Να αποκτήσει ένα κράτος ελεύθερο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

–        Να σταματήσουν όλοι οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν όλοι οι έποικοι από τα παλαιστινιακά εδάφη

–        Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού

–        Να επιστρέψουν όλοι οι παλαιστίνιοι πρόσφυγες στα σπίτια τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ

–        Να αρθεί κάθε αποκλεισμός των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας

–        Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές

–        Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπαά του Νότιου Λιβάνου

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: