Διαφέρουν και στην Τοπική Διοίκηση όσο …δυο σταγόνες νερό

Για να δούμε όμως, ποιοι «προοδευτικοί» ΠΑΣΟΚo-ΣΥΡΙΖΑίοι ανταγωνίζονται με τους «δεξιούς» υποψηφίους σε δήμους και Περιφέρειες και πόσο μεγάλο είναι το …χάος που τους χωρίζει;

Τις γνωστές αυριανιστικές μεθόδους ανασύρει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στον β’ γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, για να διασκεδάσει από τη μια τις εντυπώσεις από τη νέα καθίζηση της εκλογικής του επιρροής σε δήμους και Περιφέρειες, και από την άλλη για να δικαιολογήσει τη συμπόρευσή του με το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ στον β’ γύρο, στο όνομα «προοδευτικών – αντιδεξιών» μετώπων, που τροφοδοτούν νέες διεργασίες στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, ειδικά μετά την επικράτηση Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Να ψηφιστούν σε δήμους και Περιφέρειες οι «προοδευτικοί» υποψήφιοι απέναντι σ’ αυτούς που υποστηρίζει η ΝΔ. Και επειδή το ΚΚΕ έχει ήδη καλέσει τον λαό να τους «μαυρίσει» εξίσου την ερχόμενη Κυριακή, ψηφίζοντας άκυρο ή λευκό εκεί που δεν υπάρχει υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «στήριξη» του ΚΚΕ στους υποψηφίους της ΝΔ, κατά τις αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚιές «όποιος δεν είναι με εμάς, είναι με τη ΝΔ», στις οποίες διέπρεψαν Γιαννόπουλοι, Κουρήδες και άλλες «μορφές» του αυριανισμού στο ΠΑΣΟΚ.

* * *

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι σε όσες περιπτώσεις είναι αντίπαλοι στον β’ γύρο συνδυασμοί της ΝΔ με συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν κατέβει μαζί στις εκλογές. Αν διαβάσει κανείς τα προγράμματά τους, θα διαπιστώσει εύκολα ότι το έδαφος είναι στρωμένο από τη στρατηγική σύμπλευση όλων σε όσα έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Μ’ αυτό το κριτήριο άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα να στηρίξει στο Περιστέρι τον υποψήφιο της ΝΔ Παχατουρίδη, ο οποίος προφανώς μετά από αυτό πήρε πτυχίο …προοδευτισμού. Οπως δεν είχε πρόβλημα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, Ιωακειμίδης, να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του έναν …προοδευτικό εν ενεργεία περιφερειακό σύμβουλο του αντικομμουνιστή ακροδεξιού Τζήμερου και βέβαια να παραβρεθεί αυτοπροσώπως στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του επίσης …προοδευτικού Μώραλη στον Πειραιά, που τον στήριξαν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ στον δήμο! Ολοι χωράνε λοιπόν στα «προοδευτικά» μέτωπα που στήνουν στις πλάτες του λαού και των ψηφοφόρων τους, που ήρθε η ώρα να φωνάξουν «ως εδώ» με την υποκρισία και την κοροϊδία.

* * *

Για να δούμε όμως, ποιοι «προοδευτικοί» ΠΑΣΟΚo-ΣΥΡΙΖΑίοι ανταγωνίζονται με τους «δεξιούς» υποψηφίους σε δήμους και Περιφέρειες και πόσο μεγάλο είναι το …χάος που τους χωρίζει; Ας πάρουμε για παράδειγμα τον δήμο της Αθήνας, όπου στον β’ γύρο θα βρεθούν ο Μπακογιάννης της ΝΔ με τον Δούκα του ΠΑΣΟΚ. Οπως θα δούμε παρακάτω, τους δύο αυτούς υποψήφιους τους συνδέουν πολλές …επιτυχίες στην προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής, τις οποίες ζήλεψε ο Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητάει από το ΚΚΕ να στηρίξει Δούκα την Κυριακή! Εχουμε και λέμε:

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στον δήμο μαζί με τον Μπακογιάννη και τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν το 2022 στο Δημοτικό Συμβούλιο να χαρακτηρίσουν την Αθήνα ως πόλη «πρότυπο τουριστικό προορισμό», για να εξασφαλίσουν πολλαπλά προνόμια οι επενδυτές του τουριστικού τομέα. Δηλαδή, να χτιστούν κι άλλα ξενοδοχεία (από 400 το 2022, θα φτάσουν τα 500). Μέσω αυτής της απόφασης, μόνο στην οδό Σταδίου θα ανοίξουν 5 νέα ξενοδοχεία και η «Στοά του Βιβλίου» από χώρος Πολιτισμού θα μετατραπεί σε Μall μεσογειακής διατροφής. Οσο για τον λαό; Πανάκριβα νοίκια και απλησίαστη στέγη, συνέπεια της τουριστικής «αναβάθμισης» και του AirBnb, αυξημένα τέλη στους δημότες για να απαλλάσσονται μεγαλοξενοδόχοι και μεγάλες επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Μπακογιάννη ψήφισαν την περίφημη «Διπλή Ανάπλαση» στον Βοτανικό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια Ανώνυμη Εταιρεία με τα χρήματα του δήμου και του κράτους.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ με τον Μπακογιάννη και τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν την περιπέτεια του «Μεγάλου Περιπάτου», που μετέτρεψε μια βασική αρτηρία της πόλης σε εργοτάξιο και σκουπιδότοπο για 3 χρόνια και στοίχισε 13 εκατ. ευρώ!

* * *

Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου στον β’ γύρο θα βρεθούν ο Αγοραστός της ΝΔ με τον Κουρέτα που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Τι συνδέει τους δυο υποψήφιους; Σταχυολογούμε ορισμένα από τα «έργα και τις ημέρες» τους στην προηγούμενη θητεία:

Ο Κουρέτας των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ως περιφερειακός σύμβουλος, στήριζε τους προϋπολογισμούς και τα Τεχνικά Προγράμματα του Αγοραστού, ψηφίζοντας είτε υπέρ είτε λευκό «για τα μάτια του κόσμου».

Μαζί με τον Αγοραστό τα προηγούμενα χρόνια συνυπέγραψαν την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Περιφέρειας και των δήμων και την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες. Μία πολιτική επιλογή που τις επιπτώσεις της βιώνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας και σε πυρκαγιές και σε πλημμύρες.

Κουρέτας και Αγοραστός από κοινού παραχώρησαν οικόπεδα, φιλέτα γης ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές για επιχειρηματική αξιοποίηση, επειδή βλέπετε …για αυτούς η γη είναι εμπόρευμα. Με αποφάσεις τους ρυπαίνονται ο αέρας, το έδαφος και τα νερά (Παγασητικού, Κάρλας, Πηνειού, Τιταρήσιου και άλλων ποταμών), από ανεξέλεγκτα βιομηχανικά, κτηνοτροφικά και άλλα απόβλητα. Προβλήματα που θα διογκωθούν, αφού στον σχεδιασμό της η Περιφέρεια είτε με Αγοραστό είτε με Κουρέτα έχει την αδειοδότηση και κατασκευή μονάδων ανακύκλωσης, που θα παράγουν και SRF/RDF για καύση, σε Βόλο, Λάρισα και Δυτική Θεσσαλία.

Κουρέτας και Αγοραστός στηρίζουν την εγκατάσταση πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) εντός του Παγασητικού Κόλπου, αυξάνοντας τους κινδύνους για ένα Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης.

* * *

Ετσι έχει η κατάσταση, επιβεβαιώνοντας όσα το ΚΚΕ ανέδειξε και προεκλογικά για τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών, αλλά και για την πραγματική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πολιτική όλων των κομμάτων, των υποψηφίων τους σε Περιφέρειες και δήμους: Με τα κέρδη των ομίλων ή με τις ανάγκες του λαού; Την Κυριακή, η απάντηση σ’ αυτό το δίλημμα με έναν μόνο τρόπο μεταφράζεται στην κάλπη: Με αποφασιστικότητα και με όλες μας τις δυνάμεις για να εκλεγούν δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Νίκαια – Ρέντη, Χαϊδάρι και Τύρναβο, επειδή θα είναι προς το συμφέρον συνολικά των εργαζομένων και όλου του λαού. Και στους υπόλοιπους δήμους και τις Περιφέρειες, όπου τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν είναι στον δεύτερο γύρο, ο λαός να στείλει μήνυμα καταδίκης (με λευκό ή άκυρο) εκείνων των κομμάτων και των συνδυασμών – όπως κι αν ονομάζονται – που κινούνται στην ίδια γραμμή και υπηρετούν την Τοπική Διοίκηση ως «μακρύ χέρι» του κράτους, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Κ. Πασ.

 

Από την στήλη “Αποκαλυπτικά” του σημερινού Ριζοσπάστη
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: