Δεν ψήφισα κατά της άμβλωσης, αλλά υπέρ της ζωής των παιδιών – Οι “διευκρινίσεις” του Κυμπουρόπουλου δεν πείθουν κανέναν

Παρά τις όποιες διακυρύξεις της, η “φιλελεύθερη παράταξη” φροντίζει να δείχνει τα δόντιας της, ως εχθρός της ελευθερίας σε κάθε πεδίο: από τις διαδηλώσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, ως τις έμφυλες σχέσεις και τα δικαιώματα της γυναίκας.

Ενώ η ΝΔ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα και να δείξει πως δεν είναι μια ακροδεξιά κυβέρνηση τύπου Πολωνίας, οι ευρωβουλευτές της -και όχι μόνο- της βάζουν δύσκολα.

Ο Ζαγοράκης καταψήφισε την έκθεση της ΕΕ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και μετά δήλωσε πως έγινε εκ παραδρομής και διόρθωσε την ψήφο του. Ενώ ο Κυμπουρόπουλος τάχθηκε ουσιαστικά ενάντια στο δικαίωμα της άμβλωσης για τις γυναίκες, δίνοντας θετική ψήφο σε ψήφισμα που λέει πως η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού “πρέπει να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης”.

Η ΝΔ αναγκάστηκε να πάρει αποστάσεις από τον Κυμπουρόπουλο και την ψήφο του, για να υπερασπίσει το “φιλελεύθερο προφίλ” της, λέγοντας πως δεν εκφράζει τη θέση του κόμματος και του Προέδρου -δε διευκρίνισε, ωστόσο, τι ισχύει και για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, τον Άδωνι.

Ο Κυμπουρόπουλος προχώρησε με τη σειρά του σε διευκρινίσεις, για να διασκεδάσει στις εντυπώσεις. Απέδωσε το θέμα και την έκταση που πήρε σε “σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ”, λέγοντας πως δεν μπορεί να ξέρει για την ανακοίνωση του κόμματός του και πως δεν τραυματίζονται οι σχέσεις του με τη ΝΔ, αλλά θα ακολουθήσει διάλογος.

Για την ουσία του θέματος, οι ισχυρισμοί του ήταν κατά βάση αντικρουόμενοι. Είπε πως η τροπολογία δεν αφορούσε τα δικαίωματα των γυναικών αλλά ήταν ένα συνολικό ψήφισμα για την προστασία του παιδιού. Είπε πως δε θα ψήφιζε ποτέ κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους, αλλα ότι θέλει να δώσει δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει… Και πρόσθεσε πως αν η μητέρα του είχε δει πως ο ίδιος είναι εκ γενετής ανάπηρος, μπορεί να μην είχε κρατήσει το παιδί.

Ακόμα και αυτοί οι ισχυρισμοί του, πάντως, δε φαίνεται να είναι εντελώς ακριβείς.

Μπορεί ο Κυμπουρόπουλος να επικαλείται το προσωπικό του παράδειγμα, αυτό όμως δεν αλλάζει στο παραμικρό την ουσία του πράγματος. Ούτε για τον ίδιο, ούτε πολύ περισσότερο για το κυβερνών κόμμα, στις τάξεις του οποίου εμφιλοχωρούν κάθε είδους συντηρητικές απόψεις για κάθε ζήτημα.

Παρά τις όποιες διακυρύξεις της, η “φιλελεύθερη παράταξη” φροντίζει να δείχνει τα δόντιας της, ως εχθρός της ελευθερίας σε κάθε πεδίο: από τις διαδηλώσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, ως τις έμφυλες σχέσεις και τα δικαιώματα της γυναίκας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: