Δ. Κουτσούμπας: “Είστε οι εκπρόσωποι ενός σάπιου συστήματος βίας και τρομοκρατίας! Χαίρετε…”

Οι νέοι αγωνιούν αν θα βρουν αξιοπρεπή δουλειά χωρίς να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές! Κάνετε πως ψιχαλίζει ενώ βρέχει καρεκλοπόδαρα. Τους στέλνετε τα ΜΑΤ, κάνετε επίδειξη κρατικού αυταρχισμού. Το ίδιο κάνετε και με την αυθαίρετη μεταχείριση ενός απεργού πείνας.

Παραθέτουμε το βίντεο (από το portal του 902) και τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη δευτερολογία του Δ. Κουτσούμπα στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το επίπεδο του δημόσιου πολιτικού διαλόγου.

Δεν μπορείτε να παριστάνετε ως κόμματα τις αθώες Περιστερές. Έχετε βαριά κι απαράγραπτη ευθύνη, κυβερνώντας άλλος λίγο, άλλο πολύ. Διευκολύνατε πολιτικά τη βαρβαρότητα, τσακίζετε την οικονομική αξιοπρέπεια και τους μισθούς της νεολαίας, τον συνδικαλισμού που είναι κάποιο αντίβαρο σε κάθε είδους πίεση των ισχυρών. Εσείς ανοίγετε τον δρόμο για κάθε λογής κατάχρηση εξουσίας.

Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε; Βοά ολόκληρος ο σάπιος κόσμος σας. Δεν ξέρετε τη σαπίλα των διαβολικά καλών προστατών μας που προσκυνάτε;

Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα για τους νέους και τις νέες που αγωνιούν για το αν θα βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά, χωρίς να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές. Ρίχνετε στη νεολαία τα ΜΑΤ και κάνετε πως δεν ακούτε την αγωνία της. Κάνετε πως ψιχαλίζει, πως το πρόβλημα είναι ο κάθε Λιγνάδης, ενώ ρίχνει καρεκλοπόδαρα και η φτώχεια κάνει θραύση. Υποκρίνεστε πως δεν ευθύνεται το σύστημα που με λούφα και παραλλαγή όλοι σας στηρίζετε.

Επικαιρότητα είναι και η πανδημία, τα δημόσια νοσοκομεία που οδηγούνται σε έμφραγμα, την εκτίναξη των κρουσμάτων στην Αττική, παρά τα λοκ-ντάουν. Εσείς πέρα βρέχει! Τι περιμένετε για να κάνετε μαζικές προσλήψεις; Μας πάτε από λοκ-ντάουν σε λοκ-ντάουν, ανοιγο-κλείνετε τα σχολεία, χωρίς να υπολογίσετε τις συνέπειες στη μόρφωση και την ψυχολογία των παιδιών.

Επικαιρότητα είναι και η οξυμένη ανεργία, οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή. Το πρόβλημα επιβίωσης των μικρομεσαίων στο εμπόριο και την εστίαση. 

Επικαιρότητα είναι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, όπου έχετε δώσει ρέστα. Το είδαν οι φοιτητές του ΑΠΘ και όλη η Ελλάδα. Αυτό εννοούσατε ότι μπαίνει η δημοκρατία στα Πανεπιστήμια; Φάνηκε ότι ο στόχος του νόμου  δεν ήταν η δήθεν εγκληματικότητα, αλλά όσοι αντιστέκονται. Οι σχολές ανοίγουν μόνο για τα ΜΑΤ.

Κάνετε επίδειξη δύναμης, κρατικού αυταρχισμού. Το ίδιο κάνετε και με την περίπτωση της απεργίας πείνας και της αυθαίρετης μεταχείρισης ενός κρατούμενου. Τη γνώμη μας για τον Κουφοντίνα και πώς αξιοποιούνται οι πράξεις του, την ξέρετε κι εσείς και όλος ο ελληνικός λαός. Εδώ δε μιλάμε για αυτό όμως.

Επιλέγετε συνειδητά να κάνετε επίδειξη δύναμης και αλαζονείας εκεί που θεωρείτε πως είναι πιο εύκολο ίσως να γίνει αποδεκτό στις λαϊκές συνειδήσεις. Τελικά εσείς πολιτικοποιείτε το όλο θέμα.

Αλλά το όργιο καταστολής στοχεύει τελικά τον ίδιο τον λαό. Η αθλιότητα του συστήματος που υπηρετείτε είναι διάχυτη, τόσο στις εγκληματικές πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και ενηλίκων, όσο και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής. Δεν είστε παρά εκπρόσωποι ενός σάπιου συστήματος εκμετάλλευσης, βίας, τρομοκρατίας, ανασφάλειας κάθε μορφής. Χαίρετε!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: