Δ. Κουτσούμπας: Χρόνια πολλά με την υπόσχεση να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Για μια καλύτερη ζωή, για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό. Αυτό που θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του λαού, της νεολαίας, του τόπου μας και βεβαίως θα αντιστοιχεί και τη σύγχρονη εποχή, τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας.

Χαρούμενη γιορτινή ατμόσφαιρα, ευχές και μουσικές γέμισαν το πρωί του Σαββάτου την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στην Περισσό, όπου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ άκουσαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη χορωδία του «κόκκινου Αερόστατου» και αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Εκτός από το γνωστό σε όλους μας «καλήν εσπέραν άρχοντες», τα παιδιά και οι μουσικοί παρουσίασαν κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από την Πελοπόννησο, την Ικαρία και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και του χρόνου, πολλές ευχές, Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές με μία υπόσχεση, να συνεχίσουμε τον αγώνα για μία καλύτερη ζωή, για να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας, να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη τα δικά σας όπως χαμογελάτε σήμερα το πρωί, Παραμονή Χριστουγέννων. Για μια καλύτερη ζωή, για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό. Αυτό που θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του λαού, της νεολαίας, του τόπου μας και βεβαίως θα αντιστοιχεί και τη σύγχρονη εποχή, τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας.

Να σας ευχαριστήσω ξανά για τη συμμετοχή σας και μιας και είναι και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σήμερα μαζί με τα παιδιά, θα ήθελα να επισημάνω ότι πρέπει αμέσως, εδώ και τώρα, να αποσυρθεί αυτό το κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σχολές, υποβαθμίζει τα ωδεία, τις δραματικές σχολές, τις σχολές κινηματογράφου, τις σχολές χορού.

Και βεβαίως αυτό δεν είναι ευχή, αυτό είναι υπόσχεση ξανά για συνέχιση αυτού του αγώνα, μαζί με όλο τον λαό, γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια και το 2023 έρχεται με μεγάλη ακρίβεια, με ενεργειακή φτώχεια, με πλειστηριασμούς, με κρατική βία και καταστολή, με περιορισμό του λαϊκού εισοδήματος και μία σειρά άλλα μέτρα, που είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τα συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις, τις οδηγίες του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών.

Χρόνια Πολλά, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες».

Στο τέλος της εκδήλωσης μοίρασε σε όλα τα παιδιά της χορωδίας και τους μουσικούς ως αναμνηστικό δώρο βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: