«Αυτό είναι καλό για την κυβέρνηση»…

«Πασούλες» αντάλλαξαν στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο γνωστός ραδιοκήρυκας της κυβερνητικής πολιτικής και ο υπουργός Υγείας: “Τι θα σήμαινε αυτό; Οτι δεν φταίει πια ούτε ο Καραμανλής, ούτε η σύμβαση 717, ούτε τίποτα από όλα αυτά, αλλά η έκταση του δυστυχήματος προήλθε από κάτι λαθρεμπόρους”…

Γελοιότητες

Τις γνωστές «πασούλες» αντάλλαξαν το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο γνωστός ραδιοκήρυκας της κυβερνητικής πολιτικής και ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης. Ποιο ήταν το θέμα της συζήτησης; Αν η εμπορική αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στο δυστύχημα στα Τέμπη μετέφερε παράνομα υλικά που συνέβαλαν στην πυρκαγιά και στον θάνατο ακόμα περισσότερων επιβατών.

Εκεί πάνω, λοιπόν, ακούστηκε το εξής αμίμητο και προκλητικό από τον Γεωργιάδη: «Πάμε να το δούμε λίγο λογικά, πριν πάμε στο δήθεν μπάζωμα. Αν υποτεθεί ότι το φοβερό αυτό δυστύχημα προκλήθηκε λόγω μιας έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι καλό για την κυβέρνηση ή κακό; Καλό. Τι θα σήμαινε αυτό; Οτι δεν φταίει πια ούτε ο Καραμανλής, ούτε η σύμβαση 717, ούτε τίποτα από όλα αυτά, αλλά η έκταση του δυστυχήματος προήλθε από κάτι λαθρεμπόρους».

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι γελοιότητες του Γεωργιάδη, που μέσα στον θάνατο και στην καταστροφή ψάχνει να βρει τι είναι «καλό» και τι «κακό» για την κυβέρνηση, ώστε τελικά να τη «βγάλει λάδι». Η σφοδρή σύγκρουση των τρένων προηγήθηκε της φωτιάς, που οδήγησε σε ακόμα περισσότερους θανάτους. Για τη σύγκρουση όμως φταίνε όλα αυτά που προκάλεσε διαχρονικά η πολιτική της «απελευθέρωσης» και της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου και τα οποία είναι ακόμα εδώ, προδιαγράφοντας το επόμενο έγκλημα.

Αυτό προσπαθεί να σκεπάσει ο υπουργός, διαστρεβλώνοντας και συκοφαντώντας αισχρά τα όσα με αγωνία ρωτούν και ζητούν να διερευνηθούν οι συγγενείς των θυμάτων. Ντράπηκε και η ντροπή με τις αισχρότητες της κυβέρνησης και του …cheerleader της πολιτικής της.

Από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: