Αυτή είναι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: 26 Δοκιμασμένοι αγωνιστές, σταθερά στο πλευρό του λαού σε κάθε μάχη

Είκοσι έξι δοκιμασμένοι αγωνιστές, που βρέθηκαν στο πλευρό του λαού σε κάθε μάχη που έδωσε τα προηγούμενα χρόνια, απαρτίζουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ που αναδείχτηκε απ’ τις εκλογές της 21ης Μάη (ΦΩΤΟ)

Είκοσι έξι δοκιμασμένοι αγωνιστές, που βρέθηκαν στο πλευρό του λαού σε κάθε μάχη που έδωσε τα προηγούμενα χρόνια, απαρτίζουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ που αναδείχτηκε απ’ τις εκλογές της 21ης Μάη.

Από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στην «e-food» κ.α., για την υπογραφή ΣΣΕ, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, έως εκείνους για τη σωτηρία των σπιτιών του λαού απ’ τους πλειστηριασμούς, για το δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών στη μόρφωση, έως τις μεγάλες μάχες για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, από τους αγώνες για τα αιτήματα των αγροτών, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών έως εκείνους για να σταθούν στα πόδια τους οι πληγέντες από σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές, απέναντι στην εγκληματική πολιτική του αστικού κράτους, οι βουλευτές του Κόμματος ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση και το «κοινό πρόγραμμα» των αστικών κομμάτων που θυσιάζει τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες στον βωμό του κέρδους. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι φτωχοί αγρότες και επαγγελματίες ξέρουν τους βουλευτές του Κόμματος «με το μικρό τους όνομα», τους εμπιστεύονται, υπολογίζουν ότι και στις 26 Ιούνη θα βρίσκονται στην ίδια θέση, στήριγμα για τους δικούς τους αγώνες.

Γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ, και της κοινοβουλευτικής του δύναμης, είναι κατάθεση στους αγώνες που έρχονται και θα είναι σκληροί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση. Το βήμα λοιπόν που έγινε είναι αναγκαίο να διευρυνθεί στις επόμενες εκλογές, που θα διεξαχθούν με το καλπονοθευτικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής! Ενα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, με μια ακόμα μεγαλύτερη Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι κέρδος για τον λαό, ενίσχυση της δικής του δύναμης, της φωνής και των διεκδικήσεών του.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κρατάει την έδρα της Φθιώτιδας.

Επικρατείας

Θανάσης Παφίλης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Α’ Αθηνών

Λιάνα Κανέλλη. Βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας από το 2000. Απόφοιτη της Νομικής Αθηνών, δικηγόρος και δημοσιογράφος.

Βόρειος Τομέας Αθηνών

Αφροδίτη Κτενά. Ηλεκτρολόγος μηχανικός, με διδακτορικό δίπλωμα από το Carnegie Mellon University (ΗΠΑ). Καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ερη Ρίτσου. Λογοτέχνης, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Εχει εκδώσει βιβλία για μεγάλους και για παιδιά. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης.

Δυτικός Τομέας Αθηνών

Παρασκευή (Βιβή) Δάγκα. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματός της για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση της Γυναίκας. Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και δημοτική σύμβουλος Αιγάλεω με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Γιώργος Πέρρος. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως εμποροϋπάλληλος. Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Νότιος Τομέας Αθηνών

Σεμίνα Διγενή. Δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Σιένα και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στη Ρώμη. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και περιοδικά.

Χρήστος Κατσώτης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Εργάστηκε ως ξενοδοχοϋπάλληλος, με δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου. Διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Αθήνας.

Α’ Πειραιώς

Νίκος Αμπατιέλος. Μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Αττικής, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά. Ηταν Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ την περίοδο 2015 – 2023.

Β’ Πειραιώς

Διαμάντω Μανωλάκου. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Γεωπόνος με μεταπτυχιακές σπουδές. Διετέλεσε ευρωβουλευτής (2004 – 2008).

Ανατολικής Αττικής

Γιάννης Γκιόκας. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο.

Δυτικής Αττικής

Χρήστος Τσοκάνης. Λογιστής, πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Ασπροπύργου. Διετέλεσε μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ στα χρόνια της ανασυγκρότησης. Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Αιτωλοακαρνανίας

Νίκος Παπαναστάσης. Αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Αχαΐας

Νίκος Καραθανασόπουλος. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Οικονομολόγος.

Εύβοιας

Γιώργος Μαρίνος. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ηταν για χρόνια ναυτεργάτης ασυρματιστής, με δράση στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Ηρακλείου

Μανώλης Συντυχάκης. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Κοινωνιολόγος.

Α’ Θεσσαλονίκης

Γιάννης Δελής. Δάσκαλος, επί χρόνια εκλεγμένος στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ. Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Β’ Θεσσαλονίκης

Λεωνίδας Στολτίδης. Απόφοιτος του Πολυτεχνείου Λένιν της Σόφιας στη Βουλγαρία. Εκλεγμένος στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, στη διοίκηση του ΕΚΘ και στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΕΚ Θεσσαλονίκης.

Ιωαννίνων

Νίκος (Πάκος) Εξαρχος: Οικοδόμος, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Κοζάνης

Θεοδώρα Ματίνα (Τίνα) Κουζιάκη. Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Λάρισας

Γιώργος Λαμπρούλης: Γιατρός πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Εχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Λάρισας (2002 – 2015) και μέλος του ΔΣ της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας. Επίσης, μέλος της Ενωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων – Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας.

Μαγνησίας

Κωνσταντίνος Βασίλης Μεταξάς. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Μεσσηνίας

Νίκος Κουτουμάνος. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου. Είναι τεχνολόγος γεωπόνος.

Τρικάλων

Αχιλλέας Κανταρτζής. Δικηγόρος, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Χανίων

Αλέκος Μαρινάκης. Πολιτικός επιστήμονας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: