Μέρα δράσης στα νοσοκομεία – Μαζική συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων πραγματοποίησαν Σωματεία Εργαζομένων νοσοκομείων, στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την Υγεία – Μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν Σωματεία και φορείς της Αττικής

Κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί Σωματεία Εργαζομένων νοσοκομείων, στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την Υγεία.

Απαιτούν μεταξύ άλλων: Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά νοσοκομεία. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές Υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος. Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς. Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχολεία και τις σχολές. Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Στο Κρατικό Νίκαιας

Κινητοποίηση στην πύλη του Γενικού Κρατικού Νίκαιας πραγματοποίησε το Σωματείο των Εργαζομένων του νοσοκομείου. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, καθώς και Σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής. Ανάλογη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στο Νοσοκομείο «Μεταξά».

Στον «Ευαγγελισμό»

Παρέμβαση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν επίσης τη διαχρονική πολιτική κρατικής υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου, που είχε ως αποτέλεσμα την Τετάρτη να καταρρεύσει η ψευδοροφή στην κουζίνα που ετοιμάζονται τα γεύματα για τη Μονάδα Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών και να τραυματιστούν δύο εργαζόμενες τραπεζοκόμες, ευτυχώς ελαφρά.

Στο «Λαϊκό»

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του «Λαϊκού» πραγματοποίησε το Σωματείο των Εργαζομένων του νοσοκομείου, με βασικό αίτημα τη θωράκισή του για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Στο «Ασκληπιείο» Βούλας

Με το σύνθημα «Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα μας για μέτρα προστασίας από  την πανδημία» η Ομάδα Γυναικών Γλυφάδας και η Ένωση Γυναικών Αργυρούπολης (μέλη της ΟΓΕ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του «Ασκληπιείου» της Βούλας

Στο Θριάσιο

Κινητοποίηση στο Θριάσιο νοσοκομείο πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την υγεία απαιτώντας μεταξύ άλλων άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Παρέμβαση από μαζικούς φορείς της περιοχής πραγματοποιήθηκε και στο Κέντρο Υγείας Δάφνης.

Πραγματοποιήθηκε επίσης κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς.

 

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα ανύπαρκτα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας και διεκδικούν να μην θιχθεί στο ελάχιστο ο ειδικός ογκολογικός χαρακτήρας του νοσοκομείου, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, των χειρουργείων και της γενικής εφημερίας, άμεσα επίταξη των μεγαθήριων της ιδιωτικής υγείας, συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης.

Παρεμβάσεις σε άλλες πόλεις

Στα Τρίκαλα έγινε μαχητική κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείου Τρικάλων, στην είσοδο του ΤΕΠ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε από τα σωματεία υγείας του νομού. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν τα σωματεία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, το Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού ΠΦΥ, η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης, η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, τα σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το σωματείο Οικοδόμων και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στην Μαγνησία, σωματεία του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου μαζί με εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας, στην είσοδο του νοσοκομείου της πόλης, για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας.

Στην Κεφαλονιά, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του νησιού και η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Στη Λευκάδα, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου πραγματοποίησε δίωρη στάση εργασίας στο πλαίσιο της ημέρας δράσης για την υγεία, απαιτώντας μεταξύ άλλων την ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού, άρση των αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο χωρίς αποκλεισμούς για όλο τον πληθυσμό και το προσωπικό του νοσοκομείου.

MAZIKH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού απαιτούν Σωματεία και φορείς (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Τα αιτήματα για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα στις συνθήκες ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας θέτουν στο προσκήνιο Σωματεία και φορείς της Αττικής, με μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τα Σωματεία δίνουν συνέντευξη Τύπου.

Μίλησαν η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και ο Γιώργος Βαρδάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Τεχνιτών ΟΑΣΑ.

Ενώ εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, συμβολικά άνοιξαν πανό που ανάγραφε, «Όχι στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πεντέλης – Ναι στην συνέχιση των 24ωρων εφημεριών».

Εκ μέρους των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης η Δέσποινα Δήμου, κατήγγειλε την απόφαση του υπουργείου Υγείας να σταματήσει η λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών, να ανασταλούν οι εφημερίες, και το νοσοκομείο να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο. “Στηρίζουμε τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων”, τόνισε και πρόσθεσε πως αυτός πρέπει να γίνεται με σοβαρό σχεδιασμό σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι να οδηγεί στην κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας ενός εκ των τεσσάρων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας.

«Επίταξη ιδιωτών σε όλη την Υγεία, να πληρώσει κράτος και εργοδοσία», «Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», «Πάρτε μέτρα τώρα στους χώρους εργασίας, να μη γίνουν τάφοι εν μέσω πανδημίας», είναι μερικά από τα συνθήματα.

Απαιτούν:

Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά νοσοκομεία.

Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές Υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.

Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς.

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές.

Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Σήμερα, Πέμπτη 13 Γενάρη διοργανώνονται κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε πολλές πόλεις από εργατικά σωματεία, ενώ το πρωί σωματεία υγειονομικών πραγματοποίησαν  κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της μέρας δράσης τους.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: