Τον 25χρονο γιο του εφοπλιστή που σήκωσε πυρετό τον πήρε C-40, η 27χρονη Κορίνα πέθανε για το κόστος των καυσίμων

Η 27χρονη Κορίνα δεν ήταν κόρη εφοπλιστή. Έκανε το λάθος να τραυματιστεί σοβαρά και να βασίζεται η ζωή της στη μεταφορά της σε νοσοκομείο. Το λάθος της ήταν ότι τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ερημονήσι ενώ δεν ήταν κόρη εφοπλιστή.

Λίγους μήνες πριν το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο της Κορίνας, στα τέλη του Μάρτη του 2020 και εν μέσω του πρώτου κύματος της πανδημίας, ένα 25χρονο αγόρι που επέστρεψε από το Λονδίνο θεώρησε ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν έχουν και τόση σημασία και ταξίδεψε με φίλους του στο νησί της Ικαρίας για να κάνει διακοπές.

Όμως, το αγόρι σήκωσε πυρετό. Τότε, χωρίς πολλές καθυστερήσεις, αν και η Ικαρία δεν είναι Γαύδος, σηκώθηκε ολόκληρο στρατιωτικό C-27 για να μεταφερθεί ο γόνος των εφοπλιστών στο Θριάσιο.

Η 27χρονη Κορίνα δεν ήταν κόρη εφοπλιστή. Έκανε το λάθος να τραυματιστεί σοβαρά και να βασίζεται η ζωή της στη μεταφορά της σε νοσοκομείο. Το λάθος της ήταν ότι τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ερημονήσι ενώ δεν ήταν κόρη εφοπλιστή.

Για την Κορίνα δε σηκώθηκε C-27. Καλούσαν στο τηλέφωνο για να έρθει κάποιο ελικόπτερο, όμως ουδείς ήθελε να λάβει την απόφαση. Βλέπετε, δεν ήθελε κανείς να πάρει την ευθύνη να σηκωθεί ελικόπτερο για μία απλή 27χρονη. Ουδείς ήθελε να πάρει την ευθύνη να σηκωθεί ελικόπτερο για να μην του πουν ότι έγιναν τσάμπα τόσα έξοδα. Η μία υπηρεσία μεταβίβαζε το μπαλάκι της ευθύνης στην άλλη ενώ η Κορίνα αργοπέθαινε.

Η ζωή της Κορίνας δεν είχε αξία, γι’ αυτό πέθανε. Μετά, έσπευσε η Δήμαρχος Γαύδου να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν… τις Υπηρεσίες, τους πυροσβέστες, όλους όσους έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ο θάνατος της Κορίνας αφορά τον καθένα από τους Κρητικούς γιατί οι πιο πολλοί από εμάς δεν είμαστε γιοι και κόρες εφοπλιστών. Δεν είμαστε καν τουρίστες από κάποια πλούσια χώρα του Βορρά για να ξεκινούν επιχειρήσεις αν χαθούμε σε κάποιο φαράγγι.

Γι’ αυτό, οι βουλευτές όλης της Κρήτης, αν αντιπροσωπεύουν τους πολίτες αυτού του νησιού, πρέπει σήμερα κιόλας να απαιτήσουν να τοποθετηθεί μόνιμα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Για να σώζονται οι ζωές και των απλών ανθρώπων. Για να μην κινδυνεύουν να πεθάνουν όπως η Κορίνα

Πηγή: Αγώνας της Κρήτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: