Το «ευχαριστώ» στους «ήρωες» – Βίαιη προσαγωγή εργαζόμενης στον «Ευαγγελισμό» από αστυνομικούς που εισέβαλλαν στη ΜΕΘ!

Με χειροπέδες οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, εργαζόμενη του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες μπήκαν μέσα στη ΜΕΘ!

Με χειροπέδες οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, εργαζόμενη του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες μπήκαν μέσα στη ΜΕΘ.

Η εργαζόμενη δουλεύει στη Γραμματεία της ΜΕΘ είχε αντιπαράθεση με μία πολίτη, η οποία ζητούσε ιατρικούς φακέλους που είχαν αποσταλεί στη Γραμματεία του Νοσοκομείου, από όπου έπρεπε να τους παραλάβει.

Η πολίτης κάλεσε την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων της εργαζόμενης και για να καταθέσει μήνυση. Η αστυνομία εισέβαλε στη ΜΕΘ με σκοπό να την προσαγάγει και όταν η εργαζόμενη τους είπε ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και σε λίγη ώρα θα έπρεπε να βρεθεί κοντά του, κάλεσαν ενισχύσεις, της πέρασαν χειροπέδες και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Μετά και την παρέμβαση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Φερεντίνου και μελών του ΔΣ, στο ΑΤ, τα πνεύματα εκτονώθηκαν ωστόσο το Σωματείο Εργαζομένων καλεί την Τετάρτη 7 Ιούλη στις 10.30 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στα ΤΕΠ και στη Διοίκηση ενάντια στην καταστολή και στην προσαγωγή εργαζόμενου εν ώρα εργασίας, ενώ παρέμβαση θα γίνει και στην 1η ΥΠΕ.

«Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην απαράδεκτη βίαιη προσαγωγή συναδέλφου. Διμοιρία αστυνομικών εισέβαλε στο νοσοκομείο για να συλλάβει… ”εγκληματία” εργαζόμενο εν ώρα εργασίας! Την ώρα που Κυβέρνηση και Διοίκηση έχουν αφήσει απογυμνωμένο το Σύστημα Υγείας ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία, µε τις πλάτες τους τρομοκρατούνται εργαζόμενοι και η αστυνοµία ασυδοτεί εντός του Νοσοκομείου. Αυτό είναι το “ευχαριστώ” στους “ήρωες” –  Τα χειροκροτήματα γίνονται χαστούκια! Διοίκηση και κυβέρνηση να αναλάβουν ευθύνες για την τροµοκράτηση της συναδέλφου» σημειώνει το Σωματείο.

Σε δήλωσή του στον 902.gr ο Γιώργος Φερεντίνος πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου σημείωσε:

«Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αστυνομικής βίας απέναντι σε εργαζόμενους υγειονομικούς καθώς σήμερα έγινε βίαιη προσαγωγή συναδέλφου η οποία δουλεύει ως γραμματέας στη ΜΕΘ με την αστυνομία να μπαίνει μέσα στη ΜΕΘ για να την προσαγάγει στο ΑΤ.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι 1,5 χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και μετά τον αγώνα που έχουν δώσει όλοι οι υγειονομικοί, από το πόστο του ο καθένας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να αντιμετωπίζονται ως εξιλαστήρια θύματα και βαλβίδες εκτόνωσης της αγανάκτησης και της ταλαιπωρίας που υφίσταται ασθενείς και συνοδοί στα νοσοκομεία, καθώς δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Άμεσα να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των υγειονομικών που πριν ενάμισι χρόνο τους λέγαμε ήρωες και τώρα τους περνάμε χειροπέδες. Ιδιαίτερα μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων που προαναγγέλλουν το 4ο κύμα ως επακόλουθο του ανοίγματος των δραστηριοτήτων και του τουρισμού, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και με τους εμβολιασμούς να προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, με ευθύνη της κυβέρνησης».

(Φωτογραφία αρχείου)

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: