Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου καταψήφισε το ψήφισμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου καταγγέλλει την καταψήφιση των ψηφισμάτων αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης και για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών από το δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Οκτώβρη,  ο δημοτικός σύμβουλος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” κατέθεσε ψήφισμα αλληλεγγύης, προς τον λαό της Παλαιστίνης και καταδίκης του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, καθώς και των ΕΕ, ΝΑΤΟ, κυβερνήσεων που το στηρίζουν.

 Την ώρα που χιλιάδες λαού σε όλον τον κόσμο  , διαδηλώνει εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο Λαό της Παλαιστίνης, η στάση των δημοτικών συμβούλων  ήταν να το καταψηφίσουν με τα ίδια επιχειρήματα που βάζουν και τα κόμματα τους που αποποιούνταν προεκλογικά.     

Εμείς θα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον λαό της Παλαιστίνης και καλούμε τον λαό της πόλης μας να βρεθεί στην σωστή πλευρά της Ιστορίας! 

Να σταματήσει τώρα η σφαγή από το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ και τους αμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης! Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής του 2015, για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες!»

Την ίδια στάση κράτησαν και στο ψήφισμα για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών.

 Το νομοσχέδιο του Υπουργείου για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ), είναι άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων!

  Θέλει να καταργήσει ακόμα και τα υπάρχοντα στοιχειώδη κριτήρια των σχολικών επιτροπών στην κατανομή των πιστώσεων, όπως αυτά  του αριθμού των μαθητών, των τμημάτων, των αιθουσών, των γυμναστηρίων, των αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, των εργαστηρίων, των βιβλιοθηκών κ.λ.π., αλλά και την παλαιότητα των κτιρίων, καθώς και τις ειδικότερες ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Σε τέτοιες συνθήκες χάνεται κάθε είδους αναλογία και ισότητα στο μοίρασμα των πιστώσεων, πράγμα που θα οδηγήσει σε αυθαιρεσίες και κάθε είδους συναλλαγές και πιέσεις προς τις διευθύνσεις των σχολείων. Καταργείται κάθε στοιχειώδης συνέχεια, διαφάνεια και έλεγχος στην κατανομή πιστώσεων που μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους μαζικούς φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας στην διερεύνηση και αγωνιστική διεκδίκηση της κάλυψης των αναγκών των σχολείων.

Το υπουργείο φέρνει λοιπόν διάταξη όπου καταργεί τις Σχολικές  Επιτροπές  του Δήμου και μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες τους ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ των σχολείων, δίνοντας τους ποσά που περισσότερο αντιστοιχούν σε χαρτζιλίκι σε σχέση με τις ανάγκες του σχολείου, αφήνοντας τους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Μάλιστα τους αναθέτει να διενεργούν με απόλυτη ευθύνη τους άπειρες αρμοδιότητες από τεχνικές βλάβες πάσης φύσεως συντηρήσεις μηχανημάτων και εξοπλισμού και ορίζονται ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ όλων των οικονομικών στοιχείων. Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, οι αρμοδιότητες του δήμου περιορίζονται στην προμήθεια πετρελαίου και στις επισκευές μεγάλης κλίμακας, καθότι τα σχολεία αποτελούν περιουσία του Δήμου).

  • Εναντιωνόμαστε στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών από την σκοπιά της στόχευσης και το επιδιώξεων που έχει η κυβέρνησης.
  • Διεκδικούμε την δραστική αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες των σχολείων κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. 
  • Δε θα σταματήσουμε να απαιτούμε, με ευθύνη των Δήμων να υπάρχουν επιτροπές παρακολούθησης της χρηματοδότησης των σχολείων και των κατευθύνσεων της, με συμμετοχή της αντιπολίτευσης και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Από το πρώτο κιόλας μετεκλογικό συμβούλιο όσοι επανεκλέχτηκαν αλλά και αυτοί που εκλέχτηκαν πρώτη φορά,  φάνηκε  ότι όλες η προεκλογικές τους υποσχέσεις ήταν κενό γράμμα. 

Όταν ο πόλεμος έχει χτυπήσει την πόρτα μας και παιδεία εμπορευματοποιείται ακόμα περισσότερο, η μεν καταψηφίζουν και δε σιωπούν!

Αλλά αυτοί ήταν τέτοιοι έμειναν!

Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: