Τα παιδία δεν παίζει – Επιβίωση vs Survivor

Υπάρχει ζωή και χωρίς τηλεόραση και επιζούμε χωρίς να έχουμε ιδέα για τα κατορθώματα των αγωνιζόμενων για την επιβίωση τηλεαστέρων της μιας σεζόν, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα επιβίωσης πολλών προηγούμενων και επόμενων σεζόν…Βέβαια οι αγώνες επιβίωσης ποικίλουν, αφού και τα αυτονόητα είναι προς αναζήτηση.

Αν δεν ήταν το facebook δεν θα είχα ιδέα ποιος είναι ο Ντάνος. Μάλιστα στην αρχή, διαβάζοντας πως επεσκίασε με τα κατορθώματά του τον γάμο του Ρουβά, νόμιζα πως είναι κάποιος νέος τραγουδιστής. Ας είναι, υπάρχει ζωή και χωρίς τηλεόραση και επιζούμε χωρίς να έχουμε ιδέα για τα κατορθώματα των αγωνιζόμενων για την επιβίωση τηλεαστέρων της μιας σεζόν, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα επιβίωσης πολλών προηγούμενων και επόμενων σεζόν. Βοήθειά μας λοιπόν των ανενημέρωτων.

Πάντως επειδή, ως γνωστόν, η φτώχεια θέλει καλοπέραση, ένα ουζάκι στην παραλία, βοηθάει στην επιβίωση.   Κάτι η απεραντοσύνη της θάλασσας, κάτι το μαϊστράκι που δροσίζει, έρχεται κανείς στα ίσα του.

Βέβαια οι αγώνες επιβίωσης ποικίλουν, αφού και τα αυτονόητα είναι προς αναζήτηση.  Παρακολουθούσα αυτές τις μέρες μια δίκη που έγινε στο Βαθύ της Σάμου. Κατηγορούμενος: ένας εκπαιδευτικός, καθηγητής λυκείου, στο νησί.  Κατήγοροι: πρώην μαθητές του. Για δυο ολόκληρες μέρες εξετάζονταν οι μάρτυρες κατηγορίας, Λυκειάρχης, γονείς και παιδιά, μαθητές της Α’ και Γ’ Λυκείου (2012-2013) και οι μαρτυρίες τους, για τα λεγόμενα του καθηγητή, ήταν πραγματικά ανατριχιαστικές.

Μέσα στην τάξη, απευθυνόμενος σε μαθήτρια που σήκωνε το χέρι της δήλωσε “Έχεις ωραία και λεπτά δάχτυλα σίγουρα θα παίζεις όργανο”.
Έκανε συστάσεις προς τους μαθητές “Να τρώτε φρούτα” και ένας μαθητής δήλωσε πως του αρέσουν οι μπανάνες και η ερώτηση του καθηγητή: “Σου αρέσουν οι ίσιες ή οι στραβές;”
Όσο για το ερώτημα “Ποιός θα σηκωθεί για μάθημα” γίνεται προοδευτικά “Ποίος θα σηκωθεί για μάθημα” για να καταλήξει τελικά “Πέος θα σηκωθεί για μάθημα”.
Σε μαθήτρια που ήταν  στον πίνακα κι έγραφε μια συνάρτηση της είπε να μην κάνει το μηδέν στρογγυλό όπως το όμικρον, ενώ κοιτώντας τη με σημασία από πίσω της είπε πως το “ο” δεν είναι για κείνη, καλύτερα της ταιριάζει το “ω”.
Σε άλλη μαθήτρια που αρνήθηκε να πάει σε μια αθλητική εκδήλωση είπε “Μα γιατί δεν έρχεσαι, εσύ είσαι καλή στα μπαλάκια.”

Η υπεράσπιση χαρακτήρισε όλα τα παραπάνω «αστεϊσμούς»,  με σκοπό να δημιουργηθεί φιλικό κλίμα στην τάξη.  Σίγουρα η μαθήτρια που δεν είχε καθόλου χιούμορ ήταν αυτή που κατέφυγε σε ψυχολόγο για βοήθεια. Η κυρίως υπερασπιστική γραμμή πάντως ήταν πως παιδιά, γονείς και συνάδελφοι συνωμότησαν για να διώξουν τον καθηγητή επειδή ήταν αυστηρός και δεν έβαζε καλούς βαθμούς, επειδή έκανε παρατηρήσεις και αναφορές στους συναδέλφους του και επειδή ήταν  (περίεργο αλήθεια) ακροδεξιός και είχαν ιδεολογικές διαφορές.  (Αυτό το τελευταίο ο δικαστής τους είπε να το αφήσουν απ’ έξω.)

Καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση κι αυτό ήταν μια δικαίωση για τα παιδιά, τους πρώην μαθητές του. Μπράβο τους που το πάλεψαν πέντε χρόνια,  σκεπτόμενοι τους μελλοντικούς μαθητές του καθηγητή, ενώ οι ίδιοι έχοντας τελειώσει το σχολείο, δεν επρόκειτο να θιγούν ποτέ πια από τις απρέπειές του.

Το εξ ίσου ανησυχητικό ήταν η κατάθεση, ως μάρτυρα υπεράσπισης του κατηγορουμένου, της συζύγου του, επίσης καθηγήτριας στο γυμνάσιο.  Είπε λοιπόν  (προφανώς για να δείξει πόσο αθώα είναι όλα τούτα):
“Και λέω στα παιδιά: Ξέρετε την αλφαβήτα; Και λένε, ναι. Και λέω σε έναν για πες τη μου εσύ. Και αρχίζει να λέει Α, Β, Γ. Και στο Γάμα τον κόβω και του λέω: Τί λες εκεί; Γάμα; Με προσβάλεις!”.

Καθηγήτρια στο Γυμνάσιο λοιπόν, με τέτοιο χιούμορ και  τέτοια  γνώση παιδαγωγικής!  Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: τα σεξιστικά σχόλια του άντρα ή το «χιούμορ» της γυναίκας του;  Και αυτοί οι άνθρωποι διδάσκουν μαθητές.

Δύσκολος ο βίος και χωρίς μάχες – ούτε καρύδα δεν θα βρεθεί για επιβίωση.

Κάποιοι λοιπόν τις δίνουν αυτές τις μάχες όταν κάποιοι άλλοι συμπατριώτες ξόδεψαν –λέει– σχεδόν  700.000 ευρώ (για την ακρίβεια 694.400) στέλνοντας 560.000 sms μόνο στον τελικό του σαρβάϊβορ.  Απ’ ό,τι λέγεται τα συνολικά έσοδα του σαρβάϊβορ έφτασαν τα 24 εκ. ευρώ.  Με τις υγείες μας!

Επιβίωση vs Survivor.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: