Στις κινητοποιήσεις στις 7 Οκτώβρη στις πλατείες της Ικαρίας καλεί ο ΣΕΠΕ Ικαρίας – Φούρνων

Καλούμε σε κινητοποιήσεις στις τρεις πλατείες της Ικαρίας (Άγιος Κήρυκος, Εύδηλος, Ράχες) την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, στις 11:30 το πρωί. Τη μέρα αυτή καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε απεργία. Συνεχίζουμε την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου στις 7:30 το απόγευμα στην Πλατεία Ευδήλου.

Εφτά χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μιας δολοφονίας που δεν ήταν η μόνη. Ο Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων ζητά να μην ξαναγίνει.  Να μπορεί ο απλός άνθρωπος σε τούτο τον τόπο να περπατά, να ζει, να ονειρεύεται, να διεκδικεί χωρίς τη σκιά του φόβου. Γιατί γνωρίζουμε καλά ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι επιθέσεις ενάντια σε όσους αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας. 

Στα σχολεία θα λέμε την αλήθεια: ότι δεν υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες φυλές των ανθρώπων. Ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των απλών ανθρώπων, όταν οργανώνονται για το δίκιο τους. Ότι όσα δικαιώματα έχουμε δεν μας τα χάρισαν, αλλά τα κατακτήσαμε μετά από αγώνες και θυσίες απλών ανθρώπων όπως είμαστε κι εμείς.

Όποια κι είναι η απόφαση, τα συνδικάτα θα έχουμε τον νου μας για κάθε ομάδα τωρινή ή νέα που μπορεί να ξεφυτρώσει, που θα κατατάσσει  τους ανθρώπους σε κατηγορίες σύμφωνα με θρησκεία, καταγωγή, προσανατολισμό και θα τρομοκρατεί. Κυρίως όμως θα έχουμε τον νου μας για κάθε χτύπημα ενάντια στη δύναμή μας να διεκδικούμε καλύτερα σχολεία, καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερη ζωή.

Στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των μαθητών.

Καλούμε σε κινητοποιήσεις στις τρεις πλατείες της Ικαρίας (Άγιος Κήρυκος, Εύδηλος, Ράχες) την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, στις 11:30 το πρωί. Τη μέρα αυτή καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε απεργία.

Συνεχίζουμε την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου στις 7:30 το απόγευμα στην Πλατεία Ευδήλου.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: