Στερνό «αντίο» στον κομμουνιστή γιατρό, λαϊκό αγωνιστή Βασίλη Τοπαλλιανίδη

Με βαθύ πόνο αποχαιρετάμε έναν αταλάντευτο αγωνιστή, που υπήρξε παράδειγμα σεμνότητας, εντιμότητας και πίστης στα ιδανικά του ΚΚΕ… Θα τον θυμόμαστε πάντα στους αγώνες για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και σεβασμό τον σύντροφο Βασίλη Τοπαλλιανίδη που μετά από πολύμηνη μάχη έφυγε από τη ζωή.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο σύντροφος Βασίλης γεννήθηκε το 1962 στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν ήταν μαθητής Λυκείου στην περιοχή του Κορυδαλλού. Το 1981 γίνεται μέλος του Κόμματος. Την ίδια χρόνια ξεκινάει τις σπουδές του στην ιατρική σχόλη του Λένινγκραντ με υποτροφία του Συλλόγου Ελληνοσοβιετικής Φιλίας. Τελειώνει την παιδιατρική το 1987 και επιστρέφει στην Ελλάδα όπου παίρνει την ειδικότητα του πνευμονολόγου στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Ως γιατρός για πολλά χρόνια μέχρι και το τέλος της ζωής του εργάσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών.

Ο σύντροφος Βασίλης υπήρξε στέλεχος του Κόμματος ως το τέλος της ζωής του, ιδιότητα που δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ. Δέθηκε με πλατιά λαϊκά τμήματα στην περιοχή του και αγαπήθηκε ως κομμουνιστής γιατρός και λαϊκός αγωνιστής. Έχοντας ζήσει και σπουδάσει στον σοσιαλισμό είχε ζωντανές μνήμες από τις κατακτήσεις των σοσιαλιστικών χωρών, εμπειρίες και ιδανικά που καθημερινά προσπαθούσε να μεταλαμπαδεύσει. Είχε κοινές ρίζες και εμπειρίες με μεγάλα τμήματα του ποντιακού Ελληνισμού, γι’ αυτό πρωτοστάτησε στον αγώνα τους για την επιβίωσή του και τα δίκαια αιτήματά του.

Επί σειρά ετών εκπροσώπησε το ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αχαρνών, υπερασπιζόμενος τις θέσεις του Κόμματος. Βρέθηκε δίπλα στον αγώνα του λαού της περιοχής για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, αναδεικνύοντας τα αιτήματά του στο δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος σε διάφορες εκλογικές μάχες.

Ο σύντροφος Βασίλης διατέλεσε μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Έθεσε την επιστημονική του ιδιότητα στην υπηρεσία του λαού.

Ταυτόχρονα με τη μάχη που έδινε ως γιατρός για να θεραπεύσει τους ασθενείς του, πρωτοστάτησε στον αγώνα για υψηλές παροχές δημόσιας δωρεάν υγείας για όλο τον λαό, αντιπαλεύοντας την εμπορευματοποίηση αυτού του κοινωνικού αγαθού, το κριτήριο του κέρδους.

Με την προσφορά του και τη δράση του, ως στέλεχος του ΚΚΕ, κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του, πλατιών εργατικών λαϊκών δυνάμεων του Δήμου Αχαρνών και της ευρύτερης περιοχής, που στο πρόσωπό του έβλεπαν ένα τίμιο, σταθερό και μαχητικό υπερασπιστή των δικαιωμάτων του. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στη σύζυγό του Βιβή και στον γιο τους Γιώργο, καθώς και στους υπόλοιπους συγγενείς».

  • Η τελετή αποχαιρετισμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη, στις 4 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αχαρνών. 

Το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό», με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον Βασίλη Τοπαλλιανίδη, σημειώνοντας:

«O Βασίλης Τοπαλιανίδης γεννήθηκε το 1962.Από μικρή ηλικία συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα και εντάχθηκε πολιτικά στην ΚΝΕ στα τέλη της δεκαετίας του ’70 όταν ήταν μαθητής Λυκείου στον Κορυδαλλό. Το 1981 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Λένινγκραντ με υποτροφία του Συλλόγου Ελληνοσοβιετικής Φιλίας. Ήταν δραστήριο μέλος της φοιτητικής κοινότητας και εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ των Ελλήνων φοιτητών στο Λένινγκραντ.

Το 1987 τέλειωσε την παιδιατρική και επέστρεψε στην Ελλάδα.Έκανε το αγροτικό του στην Κυπαρισσία και πήρε την ειδικότητα του πνευμονολόγου στο νοσοκομείο Σωτηρία. Συνέχισε ως πνευμονολόγος – φυματιολόγος στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και πάντα ανοιχτός να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη.

Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στον κλάδο και υπήρξε για χρόνια εκλεγμένος στο ΔΣ και στην Ομοσπονδία του Συλλόγου Εργαζομένων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού.

Ο Βασίλης ήταν από τους πρώτους που στήριξαν την προσπάθεια και υπέγραψαν για τη δημιουργία του Συλλόγου μας. Παρά τη χρόνια μάχη που έδινε για την υγεία του, δεν έπαψε να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το Σύλλογο και να παλεύει για τους σκοπούς του. Καθημερινή ήταν η παρουσία του στο περίπτερο του Συλλόγου μας στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο Βασίλης Τοπαλιανίδης υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, για πολλά χρόνια επικεφαλής της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” και εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Το Τμήμα Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, η ΤΟ Υγείας – Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής και η ΚΟ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποχαιρετούν με θλίψη και βαθύτατο σεβασμό τον σύντροφό μας Βασίλη Τοπαλλιανιδη, ακούραστο αγωνιστή μέχρι την τελευταία στιγμή, σημειώνοντας:

«Ο σύντροφός μας ήταν πνευμονολόγος – φυματιολόγος στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών, έδινε καθημερινές μάχες στους χώρους δουλειάς, υπήρξε για χρόνια εκλεγμένος στο ΔΣ και στην Ομοσπονδία του Συλλόγου Εργαζομένων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού. Αποτέλεσε παράδειγμα με την ζωή και την στάση του για όλους εμάς τους συντρόφους του στην Υγεία. Τόσο μεγάλη ήταν η έγνοια του για το κόμμα που μέχρι και τις τελευταίες του μέρες συνομιλούσε μαζί μας, εξέφραζε την αγωνία του και την αισιοδοξία του ότι στις επικείμενες εκλογές του σωματείου ” θα τα πάμε καλύτερα”. Τα πήγαμε σύντροφε μας καλύτερα γιατί εσύ, ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές σου, ήσουνα δίπλα μας! Η απώλεια σου είναι σίγουρα μεγάλη. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και στους οικείους». 

Οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ αποχαιρετούν με έναν συγκινητικό τρόπο τον σύντροφο Βασίλη Τοπαλλιανίδη: 

Οι σύντροφοί του ετοίμασαν ένα βίντεο με παρεμβάσεις του Βασίλη Τοπαλλιανίδη για τα λαϊκά προβλήματα, καθώς ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αχαρνών και εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος.

«Με βαθύ πόνο αποχαιρετάμε έναν αταλάντευτο αγωνιστή, που υπήρξε παράδειγμα σεμνότητας, εντιμότητας και πίστης στα ιδανικά του ΚΚΕ», σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα.

Η ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ με μεγάλη θλίψη και σεβασμό αποχαιρετά τον σύντροφο Βασίλη Τοπαλλιανίδη: 

«Θα τον θυμόμαστε πάντα στους αγώνες για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για τον λαό μας. Τα μέλη της ΚΝΕ θα συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από τη ζωή και τη δράση και να παίρνουμε θάρρος από το παράδειγμα του», σημειώνει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: