“Σήκω πάνω ρε, τελείωνε, κουμάντο εδώ κάνω εγώ…” – Οδηγός λεωφορείου σηκώνει μετανάστη από τη θέση του!

Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο για να σηκώσει τον μετανάστη από τη θέση του και να κάτσει μια επιβάτης που έλεγε “σιχαίνομαι να κάτσω”…

Κάποτε στην Αμερική, οι Αφροαμερικάνοι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου ή να παραχωρούν τη θέση τους στους λευκούς, αν ήθελαν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες. Και η άρνηση της Ρόζα Παρκς έμεινε στην ιστορία και έφερε μια μικρή επανάσταση -χωρίς ωστόσο να εξαλείψει πλήρως τις φυλετικές διακρίσεις.

Μισό και βάλε αιώνα αργότερα, στην “προοδευτική και ανεκτική Ελλάδα” επιστρέφουμε ολοταχώς στην εποχή της μαύρης αντίδρασης, όπου όσοι έχουν άλλο χρώμα δέρματος, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Σπούτνικ δείχνει ένα αντίστοιχο περιστατικό, όπου λείπουν μόνο οι άσπρες κουκούλες της ΚΚΚ, για να κρύβουν τα πρόσωπα. Στο αστικό λεωφορείο της γραμμής Α11 (Πλ. Βάθη – Πετρούπολη) ζητά από μια επιβάτη να τηρήσει τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και να μην καθίσει στη διπλανή θέση. Αυτή αρνήθηκε, η διαφωνία κατέληξε σε διένεξη και στην παρέμβαση του οδηγού, που απαίτησε επιτακτικά από τον μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του, για να καθίσει η κυρία…

Σήκω πάνω τώρα! Γιατί κουμάντο εδώ κάνω εγώ! Δε θα πεις σε κανέναν εσύ “δε θα κάτσεις”. Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία. Σήκω πάνω ρε, τελείωνε!

Ο μετανάστης αναγκάζεται να σηκωθεί, αναφέρεται στον κορονοϊό, για να εισπράξει απαξιωτικά σχόλια από τον οδηγό, που σημειωτέον δε φοράει καν μάσκα! Την ίδια ώρα, η “δικαιωμένη” Ελληνίδα κάθεται στη θέση, λέγοντας: “σιχαίνομαι να κάτσω…”, για να μη μας αφήσει με την απορία για τις απόψεις και τις ευαισθησίες της.

Και η ζωή στην ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα συνεχίζεται…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: