Σεμίνα Διγενή: «Οι ένοχοι διαφημίζουν τη θλίψη(!) και την οργή(!) τους σε μεσημεριανές εκπομπές…»

Τα κροκοδείλια δάκρυα και πάσης φύσεως ευθιξίες και ευαισθησίες, σε απευθείας μεταδόσεις, είναι υλικό ξεπερασμένων ριάλιτι.
Τα όποια προαποφασισμένα πορίσματα που θα αθωώσουν τις εγκληματικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης, δεν θα περάσουν.

Σε δήλωσή της για το έγκλημα στα Τέμπη, η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Νότιο τομέα, σημειώνει:

Ένα αδιανόητο, πρωτοφανές και προμελετημένο έγκλημα

Ποτέ και κανείς από αυτούς που κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπολόγισε τις ανθρώπινες ζωές, μπροστά στο κέρδος. Όσο ματωμένο κι αν ήταν..

Δεκάδες άνθρωποι χάθηκαν με άδικο και τραγικό τρόπο, μέσα σε φωτιά και λιωμένα μέταλλα, βυθίζοντας στο πένθος τη χώρα.

Και όχι, δεν ήταν μόνο ένα πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, αυτό στα Τέμπη. Είναι ένα αδιανόητο, πρωτοφανές και προμελετημένο έγκλημα!

Και όχι, δεν έφταιγε η “καταραμένη κοιλάδα των Τεμπών”, όπου το 2003 θρηνήσαμε τους 21 νεκρούς μαθητές, αλλά και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ το 1999.. Και τότε έσπαγαν τζάμια να σωθούν και ούρλιαζαν οι άνθρωποι..

Και ναι, καταραμένοι είναι αυτοί που ήξεραν εδώ και καιρό τα προβλήματα (οι πιο πρόσφατες προειδοποιήσεις ήταν της ΔΕΣΚ-Σ στις 7/2/2023.) κι άφηναν τον κόσμο να ταξιδεύει. Τον έστελναν σαν πρόβατο σε σφαγή, στο σύμπαν μιας ρώσικης ρουλέτας, ώσπου κάποια στιγμή η σφαίρα θα τους πετύχαινε.

Στο κράτος του “πάμε κι όπου βγει”, που μια υπουργική παραίτηση κινείται ανάμεσα σε “θεατρικό υπερπαίξιμο” και επικοινωνιακό τερτίπι, που εταιρείες-φαντάσματα παίζουν με ανθρώπινες ζωές, που οι ένοχοι διαφημίζουν τη θλίψη(!) και την οργή(!) τους σε μεσημεριανές εκπομπές, που οι πρωθυπουργός μιλάει γι’ ανθρώπινα λάθη, σ αυτό το διαλυμένο κράτος, ας διερευνηθούν επιτέλους άμεσα και πλήρως τα κρατικά εγκλήματα, τα αίτια και οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας, κι ας μην συγκαλυφθεί η αλήθεια, μην παραγραφούν οι ευθύνες ως συνήθως.

Τα κροκοδείλια δάκρυα και πάσης φύσεως ευθιξίες και ευαισθησίες, σε απευθείας μεταδόσεις, είναι υλικό ξεπερασμένων ριάλιτι.

Τα όποια προαποφασισμένα πορίσματα που θα αθωώσουν τις εγκληματικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης, δεν θα περάσουν. Αυτό το αίμα που χύθηκε στα Τέμπη, δεν το επιτρέπει.

Ο κόσμος καταλαβαίνει, γι’ αυτό και είναι στους δρόμους γι άλλη μια φορά. Όλες οι αστικές κυβερνήσεις, δεν υπήρξαν μόνο ανάλγητες και απάνθρωπες, ήταν και είναι δολοφονικές!

Και κάτι τελευταίο. Αν υπολογιστούν όλες οι απώλειες ζωής από τρένα, (αναλογικά με τα χλμ που διανύονται σε κάθε χώρα), η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση αυτής της κατάταξης. Και γι αυτό κάποιοι ευθύνονται και πρέπει να πληρώσουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: