ΣΕΑΑΝ: Τα διάτρητα πρωτόκολλα της Κυβέρνησης, υπεύθυνα για την αύξηση των κρουσμάτων

Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 7 μ.μ.,  Πλατιά Σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ, Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος – Η συμβολή της καθεμίας και του καθένα από μας στη συζήτηση, στις αποφάσεις, στον αγώνα είναι η καλύτερη επένδυση για το αύριο

Τα διάτρητα πρωτόκολλα της Κυβέρνησης, υπεύθυνα για την αύξηση των κρουσμάτων.

Τα θύματα και τα κρούσματα στα δυο γηροκομεία στη Θεσσαλονίκη τώρα, στον Ταξιάρχη χθες , είναι τα δείγματα της πολιτικής τους, της στήριξης των κερδών.

Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 7 μ.μ.,  Πλατιά Σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ, Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος με θέματα:

1.Εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής αγωνιστικής ετοιμότητας του αγωνιστικού, αναπηρικού κινήματος για να μην πληρώσουν οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι οικογένειες μας ξανά άλλη μια καπιταλιστική κρίση που επιταχύνεται με την πανδημία.

Την ίδια στιγμή που μας πιπίλιζαν τα μυαλά με την ευαισθησία τους για την προστασία των ευπαθών ομάδων, έκοβαν θεραπείες, επιδόματα, συντάξεις, έκλειναν τα νοσοκομεία για τους χρόνια πάσχοντες. Έκλειναν την Ειδική Αγωγή και ετοιμάζονται να την ξανακλείσουν.

2.Μέτρα προστασίας από τη πανδημία και τα πρωτόκολλα λάστιχο κυβέρνησης και μεγαλοεπιχειρηματιών. Συστράτευση με τους μαχόμενους υγειονομικούς και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.

Από τη μια πλευρά λοιδορούν και κατεβάζουν τον παππού από το λεωφορείο επειδή δε φορά μάσκα, και από την άλλη δρομολόγια κάθε 45’, τα μισά καθίσματα αδειανά και να είμαστε όρθιοι, παστωμένοι σα σαρδέλες στα ΜΜΜ. Για μέτρα αποστασιοποίησης μιλάνε αλλά για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των μεγαλοξενοδόχων τα καράβια και τα αεροπλάνα ταξιδεύουν με τους επιβάτες τον έναν πάνω στον άλλον, συγκαλύπτονται και αποσιωπούνται τα κρούσματα στις τουριστικές περιοχές. Να ανοίξουν τα σχολεία με μέτρα προστασίας λένε και η Ειδική Αγωγή αλλά δεν δίνουν 1€ παραπάνω για να ανοίξουν περισσότερες αίθουσες και σχολεία, για να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό και να μην είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί ο ένας πάνω στον άλλον.  Για ήρωες υγειονομικούς μιλάνε αλλά πολλοί από αυτούς σε λίγο θα απολυθούν, γιατί είναι συμβασιούχοι και επικουρικοί και τους στέλνουν στον πόλεμο  χωρίς μέσα ατομικής προστασίας. Να δουλεύει ένας για τρεις και να μην είναι μακρινή η στιγμή να κληθούν να αποφασίσουν ποιος θα μπει στον αναπνευστήρα και ποιος όχι. Γιατί τα κρεβάτια της ΜΕΘ, παρά τις παρλαπίπες του Χαρδαλιά και του Κικίλια, είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες.

3.Μέτωπο ενάντια στις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις, τις κατευθύνσεις του ‘’Σχεδίου Πισαρίδη’’, στην εμπορευματοποίηση των πάντων και της ανάκαμψης με ολοκαύτωμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των αναπήρων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η ΣΔΙΤ στην ημερήσια διάταξη, τα ιδιωτικά επαγγελματικά ταμεία και τα υποκατάστατα κοινωνικών υπηρεσιών στη φροντίδα των παιδιών, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων.

4.Οργανώνουμε, εξασφαλίζουμε την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης της ΣΕΑΑΝ, για να έχουμε τα μέσα, τα όπλα, στον αγώνα για τα δικαιώματα μας, για τη ζωή μας. Για να τα βγάλουμε πέρα στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

5.Ταυτόχρονα, και παρά την πανδημία, κανένας ιμπεριαλιστικός σχεδιασμός στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα δεν έχει πάει πίσω. ΝΑΤΟ και Ε.Ε. ενισχύουν την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης με ολέθρια για τους λαούς αποτελέσματα.

Η συμβολή της καθεμίας και του καθένα από μας στη συζήτηση, στις αποφάσεις, στον αγώνα είναι η καλύτερη επένδυση για το αύριο.

Παρά τις δυσκολίες, θα τα καταφέρουμε.

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: