Ρατσισμός και βλακεία χωρίς σύνορα, σε τρία απλά βήματα

Ο Μάτζικ Τζόνσον κι ο Σάμιουελ Τζάκσον ξοδεύουν σε ψώνια τα χρήματα του απλού Ιταλού φορολογούμενου; Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από τη ρατσιστική βλακεία και το δηλητήριό της, που παραλύει τη σκέψη και την ανθρωπιά.

Χτες πιάσαμε το Μεσαίωνα (χωρίς σύνορα), σήμερα θα ασχοληθούμε με τη ρατσιστική βλακεία, που είναι αήττητη, σαν τη φιλελεύθερη σκέψη.

Αν ισχύει το “Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα” για εμάς και τους γείτονες Ιταλούς, τότε είναι πολύ λογικό κι οι Ιταλοί ρατσιστές να συναγωνίζονται σε χαζομάρα τους δικούς μας και να μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό, χωρίς στάλα μυαλό στο κεφάλι τους.

Ας δούμε λοιπόν την απόδειξη της αποβλάκωσης, σε τρία απλά βήματα.

Βήμα πρώτο: Ο -πασίγνωστος- μπασκετμπολίστας, Μάτζικ Τζόνσον κι ο -εξίσου διάσημος- ηθοποιός Σάμιουελ Τζάκσον πέρασαν τις διακοπές τους στην Ιταλία, έκαναν τα ψώνια τους και κάθισαν να ξαποστάσουν σε ένα παγκάκι, χαρίζοντας στο φωτογραφικό φακό αυτό το στιγμιότυπο.

Ρατσισμός και βλακεία χωρίς σύνορα

Βήμα δεύτερο: Ένας Ιταλός κωμικός (Λούκα Μποτούρα) πήρε την εικόνα, πρόσθεσε λεζάντα κι έφτιαξε το εξής χιουμοριστικό ή απλά παραπλανητικό meme: Με τους πόρους της Boldrini ψωνίζουν στο Forte dei Marmi, Prada με τα δικά μας 35 ευρώ. Μοιραστείτε αυτή την φωτογραφία αν είστε έξαλλοι.

Η ατάκα αναφέρεται στην πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, που ο μέσος Ιταλός φασίστας θεωρεί πως έχει “ανοιχτή πολιτική” στο μεταναστευτικό, και βασίζεται στο δημοφιλή μύθο -ή αλλιώς είδηση-hoax- ότι οι μετανάστες παίρνουν καθημερινά 35 ευρώ από τα λεφτά του τίμιου, Ιταλού φορολογούμενου. Κι αυτά καταλήγουν σε τσάντες με ψώνια, πληρωμένα από την τσέπη του…

Με άλλα λόγια, το meme έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει πιστευτό από το μέσο ψεκασμένο Ιταλό.

Βήμα τρίτο και φαρμακερό: ο κωμικός μετράει έκτοτε ηλίθιους και ρατσιστές (αυτά τα δύο πηγαίνουν μαζί) που κοινοποιούν το meme ή το σχολιάζουν οργισμένοι, για να αποδείξουν πόσο δίκιο έχει. Που τους θεωρεί ηλίθιους…

Συμπέρασμα: μπορεί ο Μάτζικ να έκανε μαγικά μες στο γήπεδο, αλλά δεν πιάνει μία μπροστά στη ρατσιστική βλακεία, που είναι αήττητη. Πού να ήξεραν κιόλας πως (εκτός από μαύρος) ήταν και φορέας του ιού του AIDS, για να φρίξουν για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους. Μόνο που δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το δικό τους ρατσιστικό δηλητήριο, που παραλύει τη σκέψη και την ανθρωπιά…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: