“Quo Vadis, Aida?” – Ομιλία και προβολή της αντιπολεμικής ταινίας στη Λήμνο

Εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», στη Μύρινα, για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΜΕΑΣ) ΛΗΜΝΟΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΗΜΝΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΟΥΛΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8 μ.μ.

ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “Quo Vadis, Aida?”

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία

Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα “Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών”

Διεκδικούμε:

Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας – Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις – Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Παλεύουμε για:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, προστασία της μητρότητας. 
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας.    
  • Δημόσιες και δωρεάν δομές συμβουλευτικής γονέων, παιδιών, οικονομικής, κοινωνικής στήριξης των διαζευγμένων γονιών, ιδιαίτερα των μονογονεϊκών οικογενειών. 
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας. 
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία και λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία, σχολές, σε χώρους νεολαίας από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: