Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνέντευξη Τύπου των Συνταξιούχων Μηχανικών (ΦΩΤΟ)

Η συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Επιτροπής Αγώνα των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της Επιτροπής Αγώνα των μελών της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ που είχε και το χαρακτήρα αγωνιστικής εκδήλωσης, είχε μεγάλη επιτυχία, στις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοέμβρη, η συνέντευξη τύπου στα γραφεία της  Επιτροπής Αγώνα των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της Επιτροπής Αγώνα των μελών της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, στον 2ο όροφο του κτιρίου του πρώην ΤΣΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη 4). Η συνέντευξη, που είχε και το χαρακτήρα αγωνιστικής εκδήλωσης, είχε μεγάλη επιτυχία, στις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε. Η αίθουσα γέμισε και οι συνάδελφοι στη συνέχεια συμμετείχαν στο μίνι τσιμπούσι, τις γνωριμίες, τη γενικότερη συναδέλφωση και τις εναλλασσόμενες παρέες. 

Μετά την εισαγωγική ομιλία (βλέπε πιο κάτω) από τον Κώστα Τζατζάνη, πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, έγιναν πολλές ερωτήσεις και παρατηρήσεις που πλούτισαν το περιεχόμενο της συνέντευξης. Στο προεδρείο ήταν ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος, ο Απόστολος Τσιροζίδης, γενικός γραμματέας κι ο Μάνθος Ιμπριάλος επικεφαλής της Ε.Α. των μελών της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Εισαγωγή Κώστα Τζατζάνη

Θα κάνω την εναρκτήρια παρουσίαση στη συνέντευξή μας αυτή, σε λιγότερο από 20 λεπτά. Αυτή η παρουσίαση αποτελεί και την ομιλία στην αγωνιστική μας εκδήλωση, που πραγματοποιείται συγχρόνως με τη συνέντευξή μας. 

Συνεχίζουμε με συνέπεια την εναντίωσή μας στην παγιωμένη πλέον αντιασφαλιστική λαίλαπα, που άρχισε από τον καιρό της ανατροπής του σοσιαλισμού, πριν 32 χρόνια

Ενταγμένοι στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, αλληλέγγυα με όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας, διεκδικούμε συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας και παροχές υγείας δωρεάν, που να συμβαδίζουν με τα επιτεύγματα της επιστημονικοτεχνικής προόδου. Παλεύουμε για να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που κατέβασαν τις συντάξεις μας σε δραματικά επίπεδα, μέχρι και στο 1/3 αυτών του 2010, το επικουρικό από 90 ευρώ το μήνα στα 15 και το εφάπαξ των ελεύθερων επαγγελματιών στο μισό. 

Απαιτούμε άμεσο σταμάτημα και αντιστροφή των μειώσεων σε συντάξεις,  επικουρικό και εφάπαξ. Ματαίωση κάθε νέας  εισφοροαφαίμαξης με δημιουργία επαγγελματικού ταμείου και της  δρομολογημένης διάθεσης των ασφαλιστικών εισφορών σε κοράκια  επιχειρηματίες, όπως και της προώθησης της ιδιωτικής ασφάλισης. Αποκατάσταση  των  εισοδημάτων που κατατρώει η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

Την επίθεση σε όλα τα δικαιώματά μας συνδαυλίζουν και συντονίζουν όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Έχει τεράστια σημασία να ανατρέψουμε την πολύπλοκαμη προπαγάνδα τους και να μην πέσουμε θύματά της. Να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι δηλητηριώδεις οι απόψεις πως ο συνδικαλισμός που γνωρίσαμε ως τώρα είναι παρωχημένος, πως οι πορείες και διαδηλώσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, πως μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε τον συνδικαλισμό εισάγοντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, γενικευμένες ηλεκτρονικές συνεδριάσεις κλπ. 

Έχει τεράστια σημασία για την ίδια μας τη ζωή να στραφούν οι αδικημένοι προς τα σωματεία τους, να γραφτούν και να αγωνιστούν μέσα από αυτά. Να νιώσουμε όλοι τη δύναμή της αλληλέγγυας κινητοποίησης και αγωνιστικής διεκδίκησης, να πιστέψουμε πως ο, τι έχουμε φρενάρει και ο, τι έχουμε κατακτήσει δεν χαρίστηκε από κανέναν, αλλά αποσπάστηκε από τους μαζικούς μας αγώνες.

Κλασικό παράδειγμα είναι οι 160 διαδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις που έγιναν το 2018 και ανάτρεψαν τον νόμο Κατρούγκαλου στο σημείο που μείωνε κατά ένα 500αρι περίπου τη σύνταξή μας και παίρνουμε ακόμα αυτό το ποσό που αποκαλούν προσωπική διαφορά και βαλθηκαν να το εκμηδενισουν. 

Τωρα, συμφωνα με την πρόσκληση θα παρουσιάσουμε τα μεγάλα επίκαιρα προβλήματα των Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ, μηχανικών και συνεργατών τους, καθώς και την κατεύθυνση των αγωνιστικών δράσεων για την επίλυσή τους:

  1. Το μεγάλο πρόβλημα της σφαγής του πενιχρού εφάπαξ των ελευθεροεπαγγελματιών μηχανικών στο μισό

Από το Σεπτέμβρη του 2013 είχαν σταματήσει τη χορήγηση του εφάπαξ στους ελευθεροεπαγγελματίες μηχανικούς με προφάσεις του τύπου αναζήτησης ερμηνείας και εφαρμογής μαθηματικών τύπων. Ως το τέλος του 2012 οσοι ειχαν 35 χρόνια υπηρεσία έπαιρναν εφάπαξ 13.000 και πετσοκοφτηκε απο τις αρχες του 2013 στα 10.800€. Ο νόμος Κατρούγκαλου το 2016 κατακρεούργησε αυτό το εφάπαξ στα 5.800€

Για να καλυφτει αυτή η κατακρεούργηση και να μην υπάρξουν αντιδράσεις, με συμπαιγνία των οσφυοκαμπτών συνδικαλιστών και της κυβέρνησης, υπήρξε παράνομη εγκύκλιος του υφυπουργού Πετρόπουλου και το εφάπαξ για μια περίοδο δόθηκε στα 9.800. Και σημερα, μετα δίχρονη καθυστερηση, ζητάνε πισω καπου 4 χιλιάρικα από οσους «ευεργετήθηκαν» από την παράνομη εγκύκλιο που καταργήθηκε όταν ηρθε η «καθαρση» με τη Ν. Δημοκατία, που διατηρησε την κατακρεουργηση στο μισο του εφαπαξ μας. Η συνεχης πίεσή μας από το καλοκαιρι του 2019 εναντια στην κατακρεουργηση του εφαπαξ και την προβλεπόμενη απαίτηση επιστροφής, αναγκασε το Χατζηδακη να ελιχθει με μια κοροϊδια, με τα ψίχουλα του άρθρου 82 κατά το τέλος του 2021, που θα παρουν μόνο όσοι βρουν στο σεντούκι τους τις εισφορές τους για το εφαπαξ, ενώ τις έχει ο ΕΦΚΑ. Αυτές οι καταβολές για το εφάπαξ περιλαμβανόταν στις εισφορές μας για τον Ειδικό Λογαριασμό (με τις όποιες λεκτικές μεταμορφώσεις του) και το εφάπαξ έβγαινε στα 13 χιλιάρικα!

 Γι αυτή τη αναλγητη περικοπη και απαιτηση επιστροφής, έγιναν ερωτησεις στη Βουλή από 4 κόμματα και προταση προσθηκης τροπολογιας στο παρον μίνι ασφαλιστικό του Μέρα25, που περιφρόνησε σκαιά ο Τσακλογλου, το αιτημα και την τη δικαιολόγησή του, επαναλαμβάνοντας τους σφαγιαστικους νομους και την κοροϊδία του άρθρου 82. Θα κατατεθεί, όπως μας ειπώθηκε, τροπολογία στην Ολομελεια από το ΚΚΕ, ελπιζουμε κι από άλλα κομματα που πηραν την προτασή μας. Θυματα της κατακρεούργησης βρίσκονται και εδώ και εχουν κάνει παράσταση και στον Τσακλόγλου και μόνο η μαζικότητά τους θα λυγίσει την αναλγητη επιμονη της κυβέρνησης στην κατακρεούργηση αυτή.

  1. Θα μένει πάντα στην επικαιρότητα, η προσωρινή, όπως θα το καταφέρουμε, απόσπαση από τους μηχανικούς, μέσα στην πανδημία, του κτιρίου της ασφάλισής τους, ο, τι και να κάνει το κατεστημένο γύρω από τα Δημόσια Έργα, το ΤΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ, τον ΕΦΚΑ, το ΤΜΕΔΕ και την Τράπεζα Αττικής, που μεθόδευσε αυτό το ανοσιουργημα της κλοπής του κτιριου μας. Του κτιρίου που κατασκευάστηκε, με το αίμα μας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ειδικά για τις ανάγκες ασφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ. Δεν θα χωνέψουμε ποτέ την παραχώρησή του στην Τράπεζα Αττικής. Η ταλαιπωρία των μηχανικών σε πολλά και δυσπρόσιτα σημεία της Αθήνας, το πάγωμα του προγραμματισμού συγκεντροποίησης των υπηρεσιών στην Κολοκοτρώνη και η φθορά από την αχρησία των έργων ανακαίνισης που έγιναν γι΄ αυτή τη συγκεντροποίηση, συμβαδίζουν με αυτήν την κλοπή του κτιρίου μας. 

Απαιτούμε άμεσα να επανασυγκεντρωθούν οι υπηρεσίες του ταμείου μας, που η διασπορά τους δεν έφερε καμιά «οικονομία κλίμακας», αλλά συνέβαλε τραγικά, με την απογύμνωση και του προσωπικού, στις τεράστιες καθυστερήσεις  καταβολής συνταξεων κ.α. σχετικών αποδοχών. Να μας επιστραφεί το κτίριο. Να μην υπάρξει καμιά άλλη χρήση του εκτός  από  την ασφαλιστική  εξυπηρέτηση  και  την συναφή εγγυοδοσία, προκαταβολές κλπ των δικαιούχων ΤΣΜΕΔΕ. Να επανέλθει εκεί η λειτουργία των σωματείων μας. 

Το αίτημα αυτό θα μενει ζωντανό όσο μενει επιβλητικη και η παρουσια του εμβληματικού κτιρίου μας, που εκφραζει, και μορφολογικά, τη συμβολή της εργαζόμενης μεγάλης πλειοψηφίας των μηχανικών που βγαζει το ψωμι της με τον ιδρωτα της, στην οικοδόμηση των εργων υποδομής, των κατοικιών και των χώρων εργασίας, δημιουργίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης, περίθαλψης κι αθλητισμού του Λαού.

  1. 3. Σε ο, τι αφορά τη συνέχιση της 60χρονης εγκατάλειψης, απαξίωσης και κλοπής του κληροδοτήματος Αξελού και την ανάγκη της άμεσης κατασκευής του γηροκομείου με το ένα χιλιοστό των κλαπέντων αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ, ενημερωθήκατε και με την πρόσφατη συγκεντρωση που καναμε στο κτημα και την αναρτηση των νέων πάνελ. Διεκδικούμε την άμεση κατασκευή του γηροκομείου- θεραπευτηρίου, σαν υποχρέωση του ΕΦΚΑ, με βάση τον προϋπολογισμό-εκτίμηση-έκθεση (των 4 εκατομμυρίων) των μηχανικών Γρηγοριάδη και Τελειώνη. Ο ΕΦΚΑ πήρε 2,5 δις αποθεματικά, αλλά και την τυπική και ουσιαστική υποχρέωση να φτιάξει το γηροκομείο. Η τελευταία, το Σεπτέμβρη, ετησια παράστασή μας επι τοπου, ήταν η μαζικοτερη ολων των χρόνων και θα συνεχίζουμε να υπενθυμιζουμε, και μ΄ αυτόν τον τροπο, τη διαρκή αναγκη αμεσης κατασκευής και λειτουργιας του γηροκομείου. 

 

  1. Η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων, μαζι με το αδιέξοδο αυτών που χρωστάνε μεγάλα ποσά εισφορών και η κλοπή των δικαιωμάτων τους στη σύνταξη.

Η μεθοδευμένη εδώ και χρόνια απογύμνωση των υπηρεσιών που έβγαζαν τις συντάξεις, οι ταχυδακτυλουργίες των αρμόδιων υπουργών και η μεθόδευση ιδιωτικοποίησης αυτών των υπηρεσιών, αυξήσανε και αυξάνουν διαρκώς τον αριθμό των καθυστερούμενων κατά 3-8 χρόνια συντάξεων, εφάπαξ κλπ. Αυτή την εικόνα έχουμε εμείς και τώρα, αφού μάλιστα στις πρόσφατες καίριες ερωτήσεις μας στην  υπηρεσία απονομής συντάξεων του ΤΣΜΕΔΕ, (που δουλεύει με τις ιδιες αρμοδιότητες όπως πριν), για να δούμε με τι ρυθμό απορροφά τις καθυστερήσεις, πόσες συνταξεις βγάζουν οι δικηγόροι κλπ, δεν πήραμε σε τρεις οχλήσεις μας καμια απάντηση. Εν τω μεταξυ διαρκως βλέπουμε συναδέλφους να μπαίνουν στην υπηρεσία απονομής κύριων συντάξεων και να παραπονιούνται ότι τους κοροϊδευουν, αναμεσα τους και θύματα καθυστερησεων μεχρι και 5 χρόνων! Την ωρα που διακηρυττε ο Χατζηδάκης ακομα μια αναβολη της πριν σχεδον ένα χρόνο προθεσμιας που ειχε υποσχεθει για να απορροφηθουν όλες οι καθυστερησεις και μετα το γυρισε πως εννοούσε τις κύριες συνταξεις και μόλις προχθες αναγγειλε πως τελειωσαν οι καθυστερησεις τους και τωρα θα καταπιαστει με τις επικουρικές, στελνοντας προσωπικο εκεί και αλίμονο σε αυτόν που περιμένει 5 χρονια, γιατι του λείπουν εισφορές! Από την ανεπαρκη μας αντιληψη, ο ρυθμος προσέλευσης των θυματων των καθυστερησεων δεν φαινεται να μειωνεται. Και μιλάμε για τις κυριες συνταξεις, όταν αυτές είναι καπου το 1/3 των συνολικών, αμα βάλεις τα επικουρικα και τα εφαπαξ. Και υπερυφανευεται ο Χατζηδάκης πως κανει αυτό το… κατορθωμα με… 900 λιγότερους υπαλλήλους, μη συνειδητοποιωντας πως αποκαλυπτει την ουσια της αναλγησιας των καθυστερησεων και της συνειδητης σκοπιμότητάς τους. Και το τεραστιο προβλημα των χρεών σε εισφορες, επιδεινωνεται με την χρεωση νεων εισφορών, μετα την διακοπή εργασιων και την σχετική αίτηση συνταξης, η οποία δεν δίνεται απο την ημερομηνια διακοπής. Βρεθηκε δηλαδη ενας, νεος τροπος κλεψιας της τεράστιας μαζας συναδέλφων που επεσαν θυματα της κρισης και δεν μπορουσαν να πληρωσουν τις εισφορές τους. Και αναλγητα δε απαντανε στο λογικότατο αίτημά τους να λογαριασουν τη συνταξη απ΄ την ημερομηνία διακοπής εργασιών και να μη δινουν συνταξη, εφαπαξ και επικουρικο ωσπου να απορροφηθει το χρέος τους, που στη μεγαλη πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό έχει ήδη επέλθει. Έτσι τους ζητανε να βρουν με το μαγικο ραβδι δεκαδες χιλιάδες ευρω, κι αν δεν τις βρουν τους χρεώνουν επι πλεον εισφορές.

 

  1. Κι ερχομαστε στην αντιμετώπιση των ενεργειών του αντεργατικού Κράτους που συνεργαζεται με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές για να φιμωσει τη διεκδίκηση και τους αγωνες. Στα δικαστικά και ηλεκτρονικά πραξικοπήματα στους δυο συλλόγους των συνταξιούχων μηχανικών ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ. 

Πρωτη επεμβαση του κρατους εναντια στη λειτουργια των συλλογων μας εγινε το καλοκαιρι του 2020 μεσω του Υπουργειου Οικονομικων και της ΑΑΔΕ, όταν με γελοια δικαιολογία αντικαταστήσανε τη εκπροσωπηση μας στην ΑΑΔΕ και βάλανε εκπροσώπους τους σφετεριστες του τίτλου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που ειχαν λακισει απο τη ΓΣ του 2019 όταν χασανε την πλειοψηφία. Βεβαια η Τραπεζα Πειραιως παρα την εξελιξη αυτή, μετα επισταμενη μελετη της υποθεσης, συνεχισε να μας αναγνωριζει κυριους του λογαριασμου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Το δευτερο πραξικόπημα ηταν δικαστικο, όταν μια δικαστινα σταματησε με προσωρινη διαταγη της εκλογες μας που ΄χαν προκηρυχθει και ετοιμαστει για τις 4 Μαη φέτος. Εχοντας στα χερια της 3 δικαστικες αποφασεις που ενισχυαν την ηγεσία μας στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ κι ενώ εκρεμουσε 4η που βγηκε αυτές τις μερες και δεν καθαρογραφτηκε και από καποιες αντιδρασεις μαλλον είναι και αυτή ευνοϊκη για μας. Κι αυτά μεσα στον οχετο μεροληψίας της αστικης εξουσίας και της δικαιοσύνης της. Το πραξικόπημα που εγινε στις 21 Απριλίου φέτος συνεχιζεται μεχρι σημερα με προσωρινες διαταγες, αφου εκκρεμει η αποφαση ασφαλιστικών μετρων από τότε. Φανταστειτε να μην ηταν και ασφαλιστικά! Κατι που ευνοεί τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές οι οποίοι απομονωσαν τη δραση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ στις οθονες του «ζουμ» που μπαίνει μια παρεα κανοντας συζητησεις καφενείου. Ετσι έκαναν «ΓΣ  και εκλογές» το Γεναρη στην ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ με το ηλεκτρονικο εξαμβλωμα, εκβιασμο φακέλωμα και νοθεία Χατζηδάκη. Εκλογές που δεν συμμετειχαμε βέβαια, κρατώντας τη δραση και του σωματειου αυτου στην Επιτροπή μας Αγωνα. 

Τα καταστατικα των συλλογων αποτελουν ανθρωπινες «αντρικιες» συμφωνίες που δεν αλλάζουν αν δεν το θελησει η μεγαλη πλειοψηφία των μελων οπως προβλέπουν. Σμιλευτηκσν επι 2,5 αιώνες και το συνδικαλιστικό κινημα ηταν βασικο γραναζι στο προοδευτικο κινημα της Ιστορίας μεσα σ΄ αυτό το διάστημα. Κανενας νόμος, τερτιπι, μηχανισμός και γλοιώδεις δικαιολογίες των εχθρων αυτης της ιστορικής κινησης δεν μπορει να χαλασει την «αντρικια» συμφωνία των συνταξιουχων ΤΣΜΕΔΕ, για ν΄ αναφερουμε τη περιπτωση μας, που είναι χαρακτηριστικη μεσα στις πολλές. 

Κι οταν οι νόμοι Τους κι η Δικαιοσύνη Τους πανε να εμποδίσουν το αγωνιστικο διεκδικητικο συνδικαλιστικο Κίνημα, το Ταξικο Συνδικαλιστικό Κινημα, που συμπίπτει με την ουσία του Συνδικαλισμου, τότε πρεπει να βγουν χαμενοι οι Χατζηδάκηδες κι οι οσφυοκάμπτες συνδικαλιστες. Κι αυτό γινεται αργα ή γρήγορα,  Εδω οι Ισπανοι εργατες για 40 χρόνια περιφρονουσαν τη δικτατορία του Φρανκο με τις κομισιόνες ομπρέρας (τις εργατικες επιτροπές) και μεις θα φοβηθούμε το Χατζηδακη και τη Δικαιοσύνη του, όταν εφαρμοζει τα εξαμβλώματά του; 

Έτσι να ΄στε βεβαιοι πως ο συνδικαλισμός των συνταξιουχων ΤΣΜΕΔΕ, ο παλικαρισιος, αγωνιστικος μαζικός ταξικός συνδικαλισμός, θα συνεχισει ετσι κι αλλιως, και τωρα το κανει με την  Επιτροπή Αγωνα των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ με τον τροπο που βλέπετε. 

Εδώ ηταν ένα καλο σημείο να τελειωσει αυτή η εισαγωγη στη συνεντευξη, ή η εισηγηση στην αγωνιστικη μας μαζωξη. Τι θα κάνουμε όμως με την σύντομη αναφορά στα υπόλοιπα, επίσης μεγάλα προβλήματα των συνταξιούχων μηχανικών που υποσχεθηκαμε; Ας διαβασουμε συντομα τις καμια 25ρια γραμμές που απομείνανε.

Διεκδικούμε τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ κι έχουμε λόγο γι΄ αυτά. Πρόκειται για καπου 3,5 δις, από τα οποία το 1 ρουφήχτηκε από την Τράπεζα Αττικής. Να δεσμευτουν με ευθύνη της κυβέρνησης σε λογαριασμό που θα χρησιμεύει μόνο για τις ασφαλιστικές ανάγκες των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει αυτό το κοινωνικό μας δικαίωμα. 

Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επιστροφή όλων των μνημονιακών περικοπών σε όλους μας, αλλά και για κάθε μικρή απαίτηση που παρουσιάζεται, σαν την πειρατικη κλοπή στην Εισφορά Αλληλεγγύης, που αντί να λογαριάζεται στην πραγματικη συνταξη, ανακαλυψανε μια φανταστικη, μιαμιση φορα μεγαλυτερη, κλέβοντας μας κανα 70ρι το μηνα, περα απο την ιδια την κλοπή της Εισφορας Αλληλεγγυης που ειναι τη ταξης του κατοσταρικου. 

Απαιτούμε, συνεχώς 10 χρόνια, και θα συνεχίσουμε να απαιτουμε, από τους πολιτικούς υπεύθυνους, να δοθούν τα στοιχεία επικοινωνίας με τους 30.000 συνταξιούχους ΤΣΜΕΔΕ, τώρα μαλιστα που πάνω από ένα χρόνο έχει βγει ευνοϊκή για την παραχώρησή τους γνωμάτευση της ΑΠΔΠΧ. Το φιλότιμο των αστων εχει χαθει προ πολλου. Τοσο φοβούνται τα λογια μας, να πανε στους συναδέλφους μας. 

Διεκδικούμε την επαναφορά του δικαιώματος των συνταξιούχων μηχανικών για ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες του ΤΕΕ, με ψήφο και συμμετοχή σε όλα τα όργανα και επιτροπές του.

Τέλος καλουμε συνεχώς ολους του συναδέλφους να μην αφηνουν καμια αντιπολεμικη διαδηλωση χωρις να πανε ή να στειλουν υποστηριξη απ΄ το κρεβατι. Για να μην μετανοιωνουν για την απάθεια κι υποταγη τους στις σειρήνες επαναπαυσης, οταν θα τρεχουν πχ προς τη Λαρισα να γλυτωσουν το πυρηνικο νεφος που θα ΄ρχεται, ας πουμε, από τη Σουδα. Αδέλφια Ρωσοι κι Ουκρανοι, ανατρεψτε τις ιμπεριαλιστικές ηγεσίες και τα τσιράκια τους, αν θελετε να γλυτωσετε από τη σφαγή και το ψήσιμο. Ας κάνουμε το ίδιο, όλοι οι Λαοι της Γης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: