Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας: “Ένα μήνα κανείς και τίποτα δεν μας σταμάτησε! Είμαστε χιλιάδες! Έχουμε δίκιο! Συνεχίζουμε…”

Μετά από ένα μήνα με δεκάδες χιλιάδες μαθητές στους δρόμους, μετά από ένα μήνα εκατοντάδων Γενικών Συνελεύσεων, καταλήψεων, συντονισμού σχολείων στην Αττική και όλη την Ελλάδα…μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στο Υπουργείο, η Υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας!

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, για τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της με την υπουργό Παιδείας:

Σήμερα, 16/10/20 μετά από ένα μήνα με δεκάδες χιλιάδες μαθητές στους δρόμους, μετά από ένα μήνα εκατοντάδων Γενικών Συνελεύσεων, καταλήψεων, συντονισμού σχολείων στην Αττική και όλη την Ελλάδα, μετά τη δημιουργία δεκάδων νέων τοπικών συντονιστικών επιτροπών, δεκάδων κινητοποιήσεων σε Δημαρχεία και Δευτεροβάθμιες, μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στο Υπουργείο, η Υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας!

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !

Όμως τίποτα συγκεκριμένο δεν μας είπε η κα. Υπουργός, εκτός από το να μας αραδιάσει ένα σωρό στοιχεία και ποσοστά για να μας πει ότι όλα είναι πάνω κάτω εντάξει στα σχολεία μας…Δεν απαντάει γιατί δεν γίνεται τώρα να αραιώσουν τα τμήματα, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, να βρεθούν παραπάνω αίθουσες, να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά σε καθηγητές…

Δεν μας είπε τίποτα για την τρομοκρατία και την καταστολή σε ανήλικους συμμαθητές μας, για τα χημικά και τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα, για τα χτεσινά γεγονότα με αστυνομικούς ελέγχους πριν και μετά την πορεία σε μαθητές, τις προσαγωγές, το κλίμα τρομοκρατίας.

Για κάποια από τα αιτήματά μας, όπως για τα τεστ κορωνοϊού που χρυσοπληρώνουν οι γονείς μας και διεκδικούμε να είναι πολλά και δωρεάν ή για την απαράδεκτη κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς τα σχολεία μας, μας είπε να πάμε σε άλλα Υπουργεία…

Δεν μας είπε τίποτα πέρα από κάποιες αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον, για του χρόνου που θα είναι καλύτερα και διάφορα τέτοια.

Παρουσίασε την εικόνα του καλού Υπουργείου που δουλεύει σκληρά για το καλό μας, άρα πρέπει και εμείς να κάνουμε υπομονή και να μην διαμαρτυρόμαστε.

ΟΜΩΣ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ, ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ένα μήνα κανείς και τίποτα δεν μας σταμάτησε! Είμαστε χιλιάδες! Έχουμε δίκιο! Συνεχίζουμε ενωμένοι, πιο έμπειροι, πιο δυνατοί! ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!

Προχωράμε:

  • Από αύριο Σάββατο 17/10 και Κυριακή 18/10 σε συνεδριάσεις ΌΛΩΝ των συντονιστικών Επιτροπών για να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές για την σημερινή συνάντηση με την Υπουργό και για να αποφασίσουμε πώς συνεχίζουμε.

  • Από Δευτέρα 19/10 ετοιμαζόμαστε για νέες Γενικές Συνελεύσεις και αγωνιστικές αποφάσεις. Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με πολλούς τρόπους!

  • Ψηφίζουμε αγωνιστικά 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια σε κάθε σχολείο!

  • Την Πέμπτη 22/10 προετοιμάζουμε νέα μεγάλη μαθητική κινητοποίηση για την οποία θα αποφασίσουμε συγκεκριμένα στις συνεδριάσεις μας.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ

ΌΣΟ Τ’ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ !

***

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Έθεσε τα αιτήματα για ασφαλή σχολεία σε συνάντηση με την υπ. Παιδείας

(πηγή: 902.gr)

Τα αιτήματά για σχολεία ασφαλή, μέτρα για την αποτελεσματική θωράκισή τους μέσα στην πανδημία, για ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση που βρίσκονται στο επίκεντρο του αγώνα τους, εξέθεσε αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας στην υπουργό Παιδείας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Τα μέλη της Συντονιστικής έφτασαν στο Υπουργείο με πορεία μαζί με συμμαθητές τους από σχολεία της Αττικής, έχοντας επικεφαλής πανό που έγραφε: «Ένας μήνας στο σχολείο του αγώνα! Θέλουν δεν θέλουν θα μας ακούσουν» και φωνάζοντας δυνατά τα συνθήματα στα οποία όλο αυτό το διάστημα οι μαθητές από άκρη σε άκρη στη χώρα έχουν ενώσει τις φωνές τους. «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται – ούτε προσκυνά»«η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία»«και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία για κάθε μαθητή»«ούτε σε κλουβιά, ούτε σε αυλές – χρήματα για αίθουσες ζητούν οι μαθητές». Τα συνθήματα αυτά επαναλάμβαναν όσο πενταμελής αντιπροσωπεία πραγματοποιούσε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

Εξερχόμενοι από το Υπουργείο οι εκπρόσωποι των μαθητών έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους συμμαθητές τους, τους οποίους ενημέρωσαν για το περιεχόμενο της συνάντησης. «Μετά από έναν μήνα πολύμορφων κινητοποιήσεων, όπου έγιναν όλες οι συλλογικές διεκδικήσεις, συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων, μετά από ένα μήνα που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στην υγεία και τη μόρφωση, καταλήξαμε να μας δεχτεί το Υπουργείο και να κάνουμε έναν διάλογο, όπως ήθελε υποτίθεται η κα Κεραμέως», τόνισε ο Ξάνθος Γερμανάκος μαθητής του 2ου ΓΕΛ Περάματος και μέλος της Συντονιστικής.

Όπως δήλωσε, η υπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα για περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και άλλα μέτρα που θα εξασφαλίσουν πως τα σχολεία τους θα είναι ανοιχτά και ασφαλή μέσα στην πανδημία «Επειδή πήραμε στοιχεία για τα προβλήματά μας, αυτό δεν σημαίνει ότι από αύριο όλα θα είναι καλά στα σχολεία», σημειώθηκε μετά τη συνάντηση.

Όπως ξεκαθάρισαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω και από αύριο ξεκινούν συνελεύσεις των Συντονιστικών, προκειμένου να καθοριστεί η συνέχιση των πολύμορφων κινητοποιήσεων.

«Οι υποσχέσεις είναι ωραίες αλλά δεν είναι πράξεις» σημείωσε καλώντας εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας σε γενικές συνελεύσεις σε κάθε σχολείο, με αποφάσεις για πολύμορφη συνέχιση του αγώνα τους. «Ένας αγώνας δεν είναι μόνο μια κινητοποίηση στο Υπουργείο ή μία πορεία στο Σύνταγμα, είναι αγώνας ιδεών, είναι πολιτισμικός και πολιτικός αγώνας. Διευρύνουμε τα πλαίσια του αγώνα μας με πολιτιστικά δρώμενα όπως έχουμε ανακοινώσει», τονίστηκε από τους μαθητές που εξήγγειλαν μία «κινητοποίηση – έκπληξη» για την επόμενη Πέμπτη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: