Σπουδαία διεθνής διάκριση για τον καθηγητή Κώστα Γουλιάμο – Δ. Κουτσούμπας: «Στο πρόσωπο σου τιμάται η Ελλάδα των πολλών»

“Στο πρόσωπο σου τιμάται η επιστήμη, η Ελλάδα της δουλειάς, των τεχνών, της επιστήμης, του πολιτισμού, της παιδείας και του ανθρωπισμού. Είναι η Ελλάδα των πολλών, των αδικημένων και καταφρονεμένων που νοιώθει περήφανη…”

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τ. Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Επιλέχθηκε για την απονομή ενός εκ των δύο διεθνών βραβείων «εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση» από την «Διεθνή Ομοσπονδία Γενικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών».

Όπως σημείωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα. Ευχαριστώ θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής, τα οποία προέρχονται τόσο από κορυφαία στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων -π.χ. το Hong Kong University of Science and Technology, το RMIT University της Αυστραλίας ή το Zhejiang University της Κίνας-, όσο και από την Romanian Academy.

Η «Διεθνής Ομοσπονδία Γενικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών» έχει έδρα το Wuhan Business Univeristy της Κίνας. Να σημειώσω πως το έτερον “βραβείο εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση” απονεμήθηκε στον αγαπητό φίλο James C. Crabbe, Καθηγητή Βιοχημείας και Οικολογίας στο Oxford University.

Επεκτείνοντας, θεωρώ πως η εν λόγω βράβευση αντικατοπτρίζει την αναγνώριση και επιδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας για όσα πολύτιμα ο κόσμος των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών ποιεί στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Τέλος, δράττομαι της ευκαιρίας να ομολογήσω πως όλες αυτές τις δεκαετίες είχα την αγαθή τύχη να συνεργαστώ και να συνδεθώ, εντός κι εκτός συνόρων, με σημαντικούς διανοητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και συνθέτες που σημάδεψαν την εποχή μας σε οικουμενικό επίπεδο. Ταπεινοί ως ήταν και είναι, μ’ έμαθαν κάτι μοναδικό: να βελτιώνω το μέγεθος της άγνοιάς μου. Ακόμα μαθαίνω…».

«Δ. Κουτσούμπας: «Στο πρόσωπο σου τιμάται η Ελλάδα των πολλών»

Με αφορμή την σπουδαία αυτή διάκριση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Κ. Γουλιάμο:

«Συγχαρητήρια! Δεν έχω λόγια να σου εκφράσω τον θαυμασμό μου, την εκτίμησή μου και την χαρά μου για την εξαιρετική και σπουδαία αυτή διεθνή διάκριση. Στο πρόσωπο σου τιμάται η επιστήμη, η Ελλάδα της δουλειάς, των τεχνών, της επιστήμης, του πολιτισμού, της παιδείας και του ανθρωπισμού. Είναι η Ελλάδα των πολλών, των αδικημένων και καταφρονεμένων που νοιώθει περήφανη. Με πολλές συντροφικές ευχές κι αγάπη, Δημήτρης Κουτσούμπας».

«Σε ευχαριστω πολύ σύντροφε Δημήτρη. Το μήνυμά σου με συγκινεί. Μαζί στον αγώνα. De profundis με αγάπη», απάντησε ο Κ. Γουλιάμος.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: