Πετρούπολη: Θέλουμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές ενωμένους να στηρίξουν μαζί αυτόν τον αγώνα

Θέλουμε όλα τα σχολεία σε πρωινή βάρδια, να μη λειτουργεί κανένα απόγευμα. Την Παρασκευή κάποιοι γονείς θα κρατήσουν το σχολείο κλειστό και όλοι οι υπόλοιποι θα πάμε στο υπουργείο Παιδείας για να ζητήσουμε άμεση λύση και γραπτή δέσμευση

Στη σύσκεψη που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης παρουσία Δημάρχου, αντιδημάρχων Παιδείας και Τεχνικών Έργων, Γ’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας, Διευθυντών σχολείων, καθηγητών, μαθητών, Ένωσης Γονέων, Συλλόγων Γονέων και φυσικά γονέων ειπώθηκαν τα εξής:

Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι μετά από παρέμβαση «του ίδιου του Πρωθυπουργού» δόθηκε εντολή στο υπουργείο παιδείας να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες και να διατεθούν άμεσα λυόμενες αίθουσες προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία σε πρωινή βάρδια. Μας είπε πως υπολογίζουν ότι θα έρθουν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Μέχρι τότε είχε πληροφορηθεί πως υπάρχουν 10 αίθουσες στο 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου στη Χωράφα και περίμενε τηλέφωνο για να του επιβεβαιώσουν ότι μπορούν να φιλοξενήσουν σε πρωινή βάρδια το 2ο ΓΕΛ (γι’ αυτόν τον ένα μήνα περίπου). Παρόλο που οι πληροφορίες που έχει η Ένωση Γονέων είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αναμένουμε ενημέρωση περί αυτού από τον δήμαρχο.

Οι γονείς επιμένουμε και συνεχίζουμε στην ίδια γραμμή όλοι μας, ότι θέλουμε όλα τα σχολεία να είναι σε πρωινή βάρδια κι επουδενί να λειτουργήσει κάποιο σχολείο απόγευμα.

Η ΕΛΜΕ πρότεινε να πάμε στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, έτσι ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο να ενημερωθούν οι καθηγητές από όλα τα σχολεία της πόλης ενώ και εμείς, ως γονείς, να ενημερώσουμε εκείνους τους συλλόγους γονέων και εκείνους τους γονείς από τα υπόλοιπα σχολεία που σκέφτονται ότι το πρόβλημα δεν τους αφορά.

Έτσι την Παρασκευή κάποιοι γονείς θα κρατήσουν το σχολείο κλειστό και όλοι οι υπόλοιποι θα πάμε στο υπουργείο Παιδείας για να ζητήσουμε άμεση λύση και γραπτή δέσμευση –τόσο για την λύση που θα προταθεί, όσο και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν οι αίθουσες.

Θέλουμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές ενωμένους να στηρίξουν μαζί αυτόν τον αγώνα.

Να ξαναπώ το εξής: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ! Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν τις κυρώσεις που ακολουθούν τις καταλήψεις των μαθητών. Μπροστάρηδες στον αγώνα μας θα πρέπει να είναι, πρώτα και κύρια, γονείς, εκπαιδευτικοί (και διευθυντές) και μαθητές των 1ου ΓΕΛ, 2ου ΓΕΛ, 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι μία επιτροπή που θα συσταθεί από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας θα πάει στο υπουργείο Παιδείας για να ζητήσουμε την άμεση λύση και τη δέσμευση της πολιτείας γι’ αυτό. Μακάρι να γίνει αυτό άμεσα και να ανοίξει το σχολείο, εάν όμως δεν γίνει κάτι τέτοιο (και πάλι, τονίζω, ακολουθώντας την ομόφωνη απόφαση που πήραμε στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε την Τρίτη το απόγευμα στο προαύλιο του 1ου ΓΕΛ), την Παρασκευή, με λεωφορεία του Δήμου (δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος ότι θα μας τα παραχωρήσει) θα πάμε όλοι μαζί στο υπουργείο Παιδείας.

Θυμίζω το αίτημά μας για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το πρόβλημα που απασχολεί ολόκληρη την πόλη σχετικά με τη λειτουργία των δύο λυκείων σε πρωί-απόγευμα, μέχρι την Παρασκευή.

Προτείνουμε στο Δήμο Πετρούπολης, εφόσον συμφωνεί με τα δίκαια αιτήματά μας κι επιθυμούν και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής την άμεση λύση, σε ένδειξη συμπαράστασης αλλά και ουσίας, να κλείσει την Παρασκευή τα σχολεία ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο.

Ρούλα Αλατζάκη – Τζιωρτζιώτη

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Πετρούπολης,

Αντιπρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πετρούπολης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: